Γουόλτερς στο Gazzetta: «Βάλαμε εμπόδια στους εαυτούς μας, αλλά αυτό ήταν μία καλή αρχή»

Γουόλτερς στο Gazzetta: «Βάλαμε εμπόδια στους εαυτούς μας, αλλά αυτό ήταν μία καλή αρχή»
Ο Νέιτ Γουόλτερς στάθηκε στην ομαδική προσπάθεια για τη νίκη επί της Μπασκόνια που θεωρεί την κατάλληλη ευκαιρία να γυρίσει ο «τροχός». Όσα είπε στο Gazzetta μετά το ματς της 7ης αγωνιστικής...

Ο «τροχός» που επιθυμεί ο Νέιτ Γουόλτερς να γυρίσει για τον Παναθηναϊκό μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα της φετινής σεζόν στην EuroL eague άρχισε να... κυλά από το τρίτο δεκάλεπτο κόντρα στην Μπασκόνια. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν στο παρκέ έτοιμοι να κάμψουν κάθε αντίσταση των αντιπάλων τους και πήραν τη νίκη με 98-83 σημειώνοντας τη δεύτερη επικράτηση σε επτά αγώνες.

Και πρώτη εντός έδρας. Η δύναμη του κόσμου είχε σημαντιό ρόλο, όπως δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ στο Gazzetta, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης. «Μέχρι στιγμής έχουμε ρεκόρ 1-3 στην έδρα μας. Οι φίλαθλοι ήταν εκπληκτικοί, προσπάθησαν να μας δώσουν ενέργεια και χάρη στο δεύτερο ημίχρονο που παίξαμε εξαιρετικά καταφέραμε να κάνουμε ένα σερί και να πάρουμε τη νίκη. Το χρειαζόμασταν οπωσδήποτε και ας ελπίσουμε ότι θα χτίσουμε πάνω σε αυτό».

Στην τρίτη περίοδο ο Γουόλτερς σε ρόλο μαέστρου ανέλαβε να δώσει τον ρυθμό στην ομάδα του και μοιράζοντας και τις 7 ασίστ του (9π., 4 ριμπ., 1 κλ. και μόλις ένα λάθος συνολικά) σε εκείνο το διάστημα ορίζοντας εν μέρει τη μετέπειτα πορεία του παιχνιδιού.

«Όλοι έδειξαν το καλό τους πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν καθολική και ομαδική η προσπάθεια…Νομίζω ότι σκοράραμε 60 πόντους, αλλά μεγάλο κομμάτι οφείλεται στην άμυνα. Σταματήσαμε την Μπασκόνια, βγήκαμε στο transition και πήραμε εύκολους πόντους. Πρέπει να παίξουμε έτσι και τα 40 λεπτά του αγώνα. Έχουμε πολλά νέα παιδιά, είναι ακόμη αρχή της σεζόν και θα χρειαστεί χρόνος, όμως βάλαμε εμπόδια στους εαυτούς μας και αυτή ήταν μία καλή αρχή».

e

Μιλώντας για τα "νέα παιδιά" ο άσσος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στον Ντουέιν Μπέικον. Στο δεύτερο παιχνίδι με τη φανέλα των «πρασίνων» έδειξε και πάλι να κολλάει απόλυτα με το σύνολο (16π.). Μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη της ομάδας;

«Ναι, ναι! Κάθε φορά που παίρνεις έναν παίκτη σαν αυτόν είναι σπουδαίο. Είναι εξαιτερικά ταλαντούχος, μπορεί να σκοράρει, έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και είναι ο παίκτης που μπορεί να βάλει τη μπάλα στο καλάθι όταν το χρειάζεται η ομάδα. Είναι πολύ καλή προσθήκη και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε».

Η στατιστική του αγώνα συμπληρώθηκε από 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων στην καλύτερη επιθετικά αναμέτρηση. Πόσο σημαντικός είναι ο πλουραλισμός σε μία τέτοια βραδιά; «Όλοι είχαν την συμβολή τους! Είναι διασκεδαστικό να παίζεις με αυτόν τον τρόπο. Είχαμε καλή κυκλοφορία ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όλοι προσέφεραν με τη σειρά τους και αυτό δίνει ώθηση και στην άμυνά μας να κρατήσει την ενέργεια σε υψηλά επίπεδα.

Όταν είσαι στο 1-5 νιώθεις πιο εύκολα τη μεγάλη πίεση. Το είδαμε αυτό και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στην έδρα μας. Θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να συνεχίσουμε…».

Όσο για το τί να περιμένει κανείς από τον Παναθηναϊκό το επόμενο διάστημα; Ο Γουόλτερς απαντά... «Ξέρεις, να κρατήσουμε τη σκληρή δουλειά και μέσα από τις προπονήσεις που κερδίσαμε λόγω των αγώνων του πρωταθλήματος τις τελευταίες εβδομάδες… Είναι ωραίο να προπονούμαστε όλοι μαζί, με τον Ντουέιν που έχει έρθει λίγο καιρό εδώ. Ελπίζουμε σε ανάλογες εμφανίσεις!».