Αρμάνι - Βίρτους 59-64: Η Μπολόνια «άλωσε» το Μιλάνο με μπροστάρη Τεόντοσιτς (vid)

Αρμάνι - Βίρτους 59-64: Η Μπολόνια «άλωσε» το Μιλάνο με μπροστάρη Τεόντοσιτς (vid)
Η Βίρτους Μπολόνια πέρασε αλώβητη από το Μιλάνο και πήρε τη νίκη στον ιταλικό «εμφύλιο» επικρατώντας με 64-59 στην έδρα της Αρμάνι, έχοντας πρώτο «βιολί» τον Μίλος Τεόντοσιτς.

Μπορεί το ξεκίνημα της Βίρτους στον αγώνα με την Αρμάνι για την 7η αγωνιστική της EuroLeague να μην ήταν το ιδανικό, ωστόσο η Μπολόνια αντέδρασε και έφυγε με το «διπλό» από τον ιταλικό «εμφύλιο». Έφτασε έτσι στο 3-4... πιάνοντας τους Μιλανέζους στο ίδιο ρεκόρ!

Μεγάλος παράγοντας του παιχνιδιού ο Μίλος Τεόντοσιτς που ολοκλήρωσε το ματς με 15 πόντους (5/6 τρίποντα), 2 ριμπ. και 4 ασίστ σε 17 μόλις λεπτά, ενώ ακολούθησαν τόσο ο Μίκι (14π., 5ριμπ., 2κλ.) όσο και ο Σενγκέλια (12π., 2ριμπ., 2ασ.). Από την άλλη, στην προσπάθεια ηγήθηκαν οι Μήτρου -Λονγκ (13π., 3ριμπ., 4ασ.) και Μπράντον Ντέιβις (11π., 3ριμπ.).

Ο αγώνας

Η Αρμάνι ξεκίνησε πιο δυναμικά το παιχνίδι και παρόλο που οι δυο ομάδες έψαχναν τον ρυθμό τους στα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν τις λύσεις και να πάρουν το προβάδισμα. Μέλι και Μήτρου-Λονγκ ηγήθηκαν σε αυτό το διάστημα του αρχικού δεκαλέπτου με την Βίρτους να μέτρα 3 λάθη, ενώ και το ποσοστό από την περιφέρεια δεν θα μπορούσε να αφήνει τον Σκαριόλο ικανοποιημένο (1/7, 14.3%). Κάπως έτσι οι Μιλανέζοι έκλεισαν την περίοδο με το υπέρ τους 23-12.

Οι πρωτοβουλίες του Μίκι που ανέβασε την απόδοσή του, το τρίποντο του Κορντινιέ και το 7-0 σερί που ολοκληρώθηκε από τον Πατζόλα, μείωσε για την Βίρτους στο -1 (24-23) στο 14ο λεπτό με τον Τεόντοσιτς να έχει αναλάβει για τα καλά τον ρόλο του μαέστρου. Μάλιστα το δικό του σουτ τριών πόντων έδωσε στην Μπολόνια το προβάδισμα (25-26) για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Στα μισά της δεύτερης περιόδου, ο Πάνγκος ξεκόλλησε την Αρμάνι που μέχρι εκείνο το σημείο σκόραρε μόνο από βολές! Οι φιλοξενούμενοι με Σενγκέλια και Λούντμπεργκ ανέβασαν τη διαφορά τους στο 29-36, όμως ο Ντέιβις διατήρησε το Μιλάνο σε καλή τροχιά πριν το απίστευτο buzzer beater του Τεόντοσιτς (35-39).

Ο Οτζελεγε άνοιξε λογαριασμό στο δεύτερο μισό του αγώνα μετά από δυο άγονα λεπτά (35-41). Οι δυο ομάδες συνέχιζαν να μην παρουσιάζουν στο παρκέ τον πιο… ελκυστικό τους εαυτό βασιζόμενες περισσότερο σε μεμονωμένες εμπνεύσεις. Ο Χάινς έγραψε με τρεις προσωπικούς πόντους το 38-41 5’15’’ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με τους Μίκι και Σενγκέλια να δίνουν αέρα 10 πόντων (38-48). Ο Ζαϊτέ άνοιξε την ψαλίδα στη μεγαλύτερη τιμή της μέχρι εκείνο το σημείο (40-53) ενω ο Φόιγκτμαν κατάφερε σε νεκρό χρόνο να πετύχει μόλις τον 7ο πόντο της Αρμάνι στην περίοδο για το 41-53.

Η δυναμική της ομάδας της Μπολόνια φάνηκε και στην πρώτη άμυνα της τέταρτης περιόδου, όταν και έληξε το 24αρι χωρίς αποτέλεσμα. Το τρίποντο του άχαστου Τεόντοσιτς και ο Μίκι μεγάλωσαν την απόσταση στο +15 (43-58) με τον Ντόντα Χολ να σπάει την αστοχία από την περιφέρεια με το 4ο τρίποντο σε 15 προσπάθειες (είχαν ξεκινήσει με 3/6). Τέσσερις πόντοι προστέθηκαν από τον Μητρου-Λονγκ, ο Χολ σκόραρε ξανά για να τρέξει το επιμέρους 10-1 των γηπεδούχων και το 53-59. Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, όμως, στο επόμενο διάστημα και η Βίρτους έφυγε ως νικήτρια από το Mediolanum Forum

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 35-39, 41-53, 59-64