Παρτίζαν - Βίρτους Μπολόνια 90-62: Άνοιξε λογαριασμό με πειστική εμφάνιση (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Η Παρτίζαν πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση απέναντι στην Βίρτους (90-62) σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στην φετινή Euroleague.

Έπρεπε να περάσουν τέσσερις αγωνιστικές στην Euroleague μέχρι να πανηγυρίσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς την πρώτη του νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Και μάλιστα το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο! Το τελικό σκορ αποδεικνύει του λόγου το αληθές καθώς η Παρτίζαν ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα!

Αντίστοιχα αυτή ήταν η 3η ήττα της Βίρτους Μπολόνια σε τέσσερα ματς. Ο Τζέιμς Νάναλι ήταν ο καλύτερος για τους νικητές έχοντας 20 πόντους με 4/5 δίποντα και 4/6 τρίποντα, ενώ οι Ματίας Λεζόρ και Ντανίλο Άντζουσιτς πρόσθεσαν από 14 πόντους ο καθένας. Στα... ρηχά κινήθηκε η απόδοση του Παπαπέτρου, ο οποίος σε 17 λεπτά συμμετοχής είχε 2 πόντους με 0/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 1 λάθος.

Το ματς

«Αφηνιασμένη» ξεκίνησε το ματς η Παρτίζαν. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο είχε καταφέρει να στείλει τον δείκτη του σκορ στο +11 (17-6) ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Ο Γιαμ Μαντάρ ήταν εκείνος που είχε δώσει το έναυσμα για το ξέσπασμα της σερβικής ομάδας η οποία έφτασε και στο +16 με τη λήξη του δεκαλέπτου (27-16). Ένα διάστημα όπου είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας με 8/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 2/2 βολές! Μαντάρ (8π.) και Νάναλι (10π.) οδηγούσαν την Παρτίζαν στο σκοράρισμα, ενώ η Βίρτους αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα έχοντας 1/5 τρίποντα και 5/14 εντός παιδιάς ενώ μέτρησε στο πρώτο δεκάλεπτο και 5 λάθη.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο δεκάλεπτο του ματς. Η Παρτίζαν ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού και δεν άφηνε την ιταλική ομάδα να φανεί απειλητική. Στην επιθετική εξίσωση για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε προστεθεί και ο Ντανίλο Άντζουσιτς, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να παίρνει μόλις δύο προσπάθειες εντός παιδιάς. Αποτέλεσμα; Ο δείκτης του σκορ να εκτοξευθεί στο +19 για λογαριασμό των γηπεδούχων (51-32) με τη λήξη του ημιχρόνου έχοντας 14/19 δίποντα (!) 6/12 τρίποντα, 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Αντίστοιχα η Βίρτους είχε κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα με 7/16 δίποντα και μόλις 4/14 τρίποντα, χωρίς να έχει ξεχωρίσει ιδιαίτερα κάποιος παίκτης.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων η Παρτίζαν είχε... παγιώσει την πρώτη της νίκη στη φετινή Euroleague ενώ η ιταλική ομάδα είχε... συμβιβαστεί με αυτήν την ιδέα. Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα καθώς η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί στο +20 με αποκορύφωμα το +23 (69-46) λίγο πριν από το τέλος της 3ης περιόδου (69-47)! Ο Νάναλι συνέχιζε το... βιολί του, ενώ εκείνος που είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του ήταν ο Ματίας Λεζόρ ο οποίος είχε 14 πόντους και 5 ριμπάουντ έως το 30'. Το 73% της Παρτίζαν στα δίποντα (19/26) έκανε την (μεγάλη) διαφορά στο ματς, την ώρα που η Βίρτους σούταρε με 45% στα δίποντα και 20% στα τρίποντα.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν... σταμάτησε εκεί. Με ένα γρήγορο 9-0 στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου εκτόξευσε την διαφορά στο +31 (78-47) έχοντας αφήσει την Βίρτους Μπολόνια σε... ρόλο κομπάρσου. Έκτοτε οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα μετατρέποντας το ματς σε τυπική διαδικασία.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το υψηλό ποσοστό στα δίποντα, ο γρήγορος ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο και το γεγονός ότι η Παρτίζαν ανάγκασε τους φιλοξενούμενους σε μόλις 11 πόντους στην πρώτη περίοδο. Κάπως έτσι «άνοιξε» η ψαλίδα της διαφοράς και το ματς τελείωσε... πριν καν αρχίσει.

MVP: Ο Τζέιμς Νάναλι ήταν ο κύριος υπεύθυνος για να «ανοίξει» η ψαλίδα της διαφοράς έχοντας 20 πόντους με 4/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Οι Ματίας Λεζόν (14π., 5ριμπ.) και Ντανίλο Άντζουσιτς (14π., 3/4τρ.) ήταν εκείνοι που συμπλήρωσαν ιδανικά τον Νάναλι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κακό ματς για τον Μίλος Τεόντοσιτς ο οποίος 0/4 σουτ, 4 ασίστ και 4 λάθη!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η διαφορά έφτασε και στους 31 πόντους στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, δείγμα και της απόλυτης κυριαρχής της Παρτίζαν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Πολύ υψηλό το ποσοστό στα δίποντα για την Παρτίζαν με 24/35 και σχεδόν 70% ευστοχία!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σε μερικά ματς φαίνεται η εξέλιξή τους από το... πρώτο τζάμπολ. Έτσι ακριβώς και σε αυτό. Η Παρτίζαν ήταν αποφασισμένη για τη πρώτη της νίκη στη διοργάνωση και το έδειξε από το πρώτο δεκάλεπτο. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η Βίρτους έχασε τα αυγά και τα... πασχάλια, ενώ με τόσο χαμηλά ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς ήταν αδύνατον να διεκδικήσει το... οτιδήποτε στο Βελιγράδι (6/27 τρίποντα).

Τα δεκάλεπτα: 27-11, 51-32, 69-47, 90-62.

"""

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.