Γιασικεβίτσιους για Καλάθη: «Ζούμε σε δημοκρατία, καθένας λέει ό,τι θέλει»

Γιώργος Κούβαρης
Γιασικεβίτσιους για Καλάθη: «Ζούμε σε δημοκρατία, καθένας λέει ό,τι θέλει»
Λίγο πριν από την πρεμιέρα της Μπαρτσελόνα στην Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό (7/10), ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Νικ Καλάθη.

Ο πρώην παίκτης των «μπλαουγκράνα» και νυν της Φενέρμπαχτσε, είχε μιλήσει σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό και μεταξύ άλλων είχε αναφερθεί στον τρόπο παιχνιδιού του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τον οποίο και έβαλε -κατά κάποιον τρόπο- στην... ζυγαριά με αυτόν του Δημήτρη Ιτούδη.

«Ως πλέι μέικερ θες να έχεις ελευθερία στο παρκέ. Τώρα είμαι σε μια ηλικία που γνωρίζω πώς να παίξω. Το σύστημα του Σάρας ήταν πιο σκληρό και πιο απόλυτο, είχε τον έλεγχο. Ο Ιτούδης δίνει ελευθερία στους παίκτες του. Σε εμπιστεύεται και πιστεύει σε αυτό που θα κάνεις» ήταν τα λόγια του Νικ Καλάθη, τα οποία και κλήθηκε να σχολιάσει ο Γιασικεβίτσιους την παραμονή του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

«Ομάδα με χημεία ο Ολυμπιακός, κυριάρχησε του Παναθηναϊκού στο Super Cup»

«Χαιρόμαστε που ζούμε σε μια δημοκρατία, ώστε ο καθένας να λέει ό,τι θέλει» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Σάρας ο οποίος μιλώντας και για την έναρξη της Euroleague, είπε: «Είναι η αρχή της νέας σεζόν, οπότε είσαι πάντα ενθουσιασμένος. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ταξίδι. Μπορούμε να μιλήσουμε πολύ για ρόστερ και ομάδες αλλά είναι μόνο στα χαρτιά. Σε πέντε ή έξι μήνες, οι ομάδες θα είναι διαφορετικές. Η EuroLeague είναι εξαιρετικά απαιτητική».

Όσο για την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό; «Πάντα θα ήθελα να ξεκινώ με έναν λιγότερο δυνατό αντίπαλο, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ομάδα Final 4 . Υπέγραψαν ξανά τον προπονητή και τους περισσότερους παίκτες. Eίναι μια ομάδα που παίζει με καρδιά. Μάλιστα κυριάρχησαν του Παναθηναϊκού στο ελληνικό Super Cup. Έχουν χημεία και πολύ καλά καθορισμένους ρόλους. Έχουν έμπειρους παίκτες και άλλους που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι μόνοι τους».