Γκουστάβο Αγιόν: Τίτλοι τέλους στην καριέρα του

Γκουστάβο Αγιόν: Τίτλοι τέλους στην καριέρα του
Ο 37χρονος Γκουστάβο Αγιόν ανακοίνωσε την απόσυρσή του, με τον Μεξικανό σέντερ να έχει κερδίσει δύο φορές τη EuroLeague με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Σε όλη την καριέρα μου, έμαθα να προστατεύω το κορμί μου, πότε έπρεπε να ήταν αποτελεσματικό και πότε όχι. Χρειάζομαι περισσότερες από 24 ώρες για να επανέλθω, μετά από ένα ματς. Αποσύρομαι γεμάτος και έχοντας ένα καλό επίπεδο ως παίκτης». Ο Γκουστάβο Αγιόν αποφάσισε να βάλει τέλος στη μεγάλη καριέρα του στην ηλικία των 37 ετών.

Απομένει μόνο ένα φιλικό προς τιμήν του και τότε θα είναι με κάθε επισημότητα στην άλλη πλευρά του παρκέ. Εκτός από τις τέσσερις γραμμές.

Ο Αγιόν πέρασε τέσσερα χρόνια στο NBA, φορώντας τις φανέλες των Νιου Όρλεανς Χόρνετς, Ορλάντο Μάτζικ, Μιλγουόκι Μπακς και Ατλάντα Χοκς, προτού αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης τον πρόσθεσε στο ρόστερ της και δεν έκανε λάθος. Μαζί με την ισπανική ομάδα, ο Μεξικανός σέντερ κατέκτησε δύο EuroLeague, τέσσερα πρωταθλήματα, ένα διηπειρωτικό, 3 Κύπελλα και δύο Super Cup.

Το 2019 μεταπήδησε στη Ζενίτ, ενώ μετά από ένα χρόνια επέστρεψε στο Μεξικό και στην Άστρος Ντε Χαλίσκο. Έκλεισε την καριέρα του στο Πουέρτο Ρίκο, αγωνιζόμενος με την Καπιτάνες Ντε Αρέσιμπο, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής.

@Photo credits: EuroLeague