Παναθηναϊκός: Καμία αντιπαράθεση με Νέντοβιτς, τι ισχύει με το buy out του Ερυθρού Αστέρα

Παναθηναϊκός: Καμία αντιπαράθεση με Νέντοβιτς, τι ισχύει με το buy out του Ερυθρού Αστέρα
Το Gazzetta ξετυλίγει την υπόθεση του Νεμάνια Νέντοβιτς, στέκεται στο αποχαιρετιστήριο, αλλά με αιχμές, ποστάρισμα του Σέρβου και εξηγεί για ποιον λόγο ο Παναθηναϊκός δεν έχει ευχαριστήσει ακόμα τον Σέρβο γκαρντ.

Τα πάντα έγιναν γρήγορα και... απροσδόκητα. Εκεί που ο Ντέγιαν Ράντονιτς σχεδίαζε το ρόστερ του Παναθηναϊκού για την επόμενη ημέρα έχοντας κανονικά στο πλάνο του τον Νεμάνια Νέντοβιτς, μια πρόταση του Ερυθρού Αστέρα έμελλε να φέρει τα πάνω κάτω. Αν μη τι άλλο ήταν από τις... ουρανοκατέβατες προτάσεις τις οποίες δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί κάποιος.

Πολλώ δε μάλλον ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος τον περασμένο μήνα έκλεισε 31 χρόνια ζωής και παρά τη δεδομένη και αναμφισβήτητη ποιότητά του, είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Ποια ήταν αυτή η πρόταση; Ο Ερυθρός Αστέρας του πρότεινε τριετές συμβόλαιο με απολαβές που έφταναν τα τρία εκατομμύρια ευρώ! Όπως είναι γνωστό ο Νέντοβιτς είχε συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο εναντι 700.000 ευρώ.

Μόλις έγινε γνωστή η εν λόγω πρόταση από την σερβική ομάδα, η πλευρά του παίκτη μέσω του ατζέντη του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση του συμβολαίου του που ήταν σε ισχύ με τον Παναθηναϊκό. Όπερ σημαίνει καλύτερες αποδοχές και επέκταση. Στον Παναθηναϊκό θεώρησαν ότι δεν έπρεπε να προβούν σε μια τέτοια κίνηση ενώ δεν ήταν και διατεθειμένοι να... κόψουν τον δρόμο στον Σέρβο σκόρερ σε μια τέτοια ευκαιρία.

Από εκεί και πέρα ωστόσο ήταν δεδομένο ότι θα μπορούσε να γίνει από τη στιγμή που είχαν συμπληρώσει τα απαιτούμενα (από πλευράς ποσοστού) παιχνίδια ώστε να υπήρχε η αυτόματη ανανέωση. Η πλευρά του παίκτη «πάτησε» σε αυτόν τον όρο (σ.σ. δεν είχε παίξει σε 28 αλλά σε 26 ματς ασχέτως εάν είχαν μειωθεί τα συνολικά παιχνίδια λόγω της αποβολής των ρωσικών ομάδων από την Euroleague) και κάπως έτσι ζήτησε να αποχωρήσει. Το πρωί της Παρασκευής (8/7) ο Νέντοβιτς έκανε μια ανάρτηση με πολλές αιχμές ωστόσο ουδέποτε τέθηκε θέμα εκβιασμού και ουδέποτε υπήρξε ή υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ του Παναθηναϊκού και του παίκτη.

Το αντίθετο θα μπορούσε να πει κάποιος καθώς τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν υπήρξε σχέση αγάπης, σεβασμού και στήριξης. Και από τις δύο πλευρές. Ποιος είναι όμως ο λόγος που ακόμα δεν έχει υπάρξει αποχαιρετιστήριο και ευχαριστήριο ποστ του Παναθηναϊκού; Απλούστατα δεν έχει μεινει ακόμη ελεύθερος, δεν έχει αποδεσμευτεί να και ο Ερυθρός Αστέρας τον ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα. Μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής (8/7) ο Παναθηναϊκός δεν έχει λάβει από τη σερβική ομάδα τη ρήτρα των 300.000 ευρώ (σ.σ κάποιες φορές καταβάλλονται οι ρήτρες στο τέλος του μήνα) ώστε να τον αποδεσμεύει. Μόλις γίνει αυτό και τελειώσει (που θα τελειώσει) και τυπικά το θέμα είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει και επίσημο ευχαριστώ των πράσινων προς τον Νεντοβιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.