EuroLeague: Εξετάζει να δώσει wild card στη Βαλένθια

EuroLeague: Εξετάζει να δώσει wild card στη Βαλένθια

EuroLeague: Εξετάζει να δώσει wild card στη Βαλένθια
Η Βαλένθια είναι μια εκ των υποψηφίων για να λάβει wild card από την EuroLeague προκειμένου να συμμετάσχει στη διοργάνωση της σεζόν 2022-23.

Η Βαλένθια δεν κατάφερε να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής στο EuroCup καθώς το εμπόδιο της μετέπειτα κατόχου του τίτλου, Βίρτους Μπολόνια αποδείχτηκε απροσπέλαστο στον ημιτελικό.

Έτσι οι Ίβηρες αποκλείστηκαν αυτομάτως από την επόμενη EuroLeague και όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Las Provincias, η διοργανώτρια αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει wild card στη Βαλένθια προκειμένου να παίξει την επόμενη σεζόν, εφόσον δεν συμμετάσχουν ρωσικές ομάδες.

Το εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Βαλένθια είναι μια εκ των υποψηφίων για wild card μιας σεζόν. Το ίδιο ισχύει με τον ηττημένο της Αδριατικής Λίγκας (σ.σ. ο νικητής θα παίξει στην EuroLeague, επίσης μέσω wild card). Υποψήφια είναι επίσης η Μπούρσασπορ ωστόσο το ζήτημα σε ό,τι αφορά το τουρκικό κλαμπ είναι ότι δεν πληροί τη βασική προϋπόθεση του μίνιμουμ μπάτζετ, το οποίο ανέρχεται πλέον στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Παρ' όλα αυτά, ο χορηγός της Μπούρσασπορ είναι εκ των χορηγών της EuroLeague. Αναφορικά στη Βαλένθια, υπάρχει σε εξέλιξη το project των νέων εγκαταστάσεων, η κατασκευή του Casal España Arena Valencia που θα υλοποιηθεί το 2024».