Αταμάν: «Η ψηφοφορία για την αποβολή των ρωσικών ομάδων ήταν εξ αρχής ένα λάθος»

Αταμάν: «Η ψηφοφορία για την αποβολή των ρωσικών ομάδων ήταν εξ αρχής ένα λάθος»

Newsroom
Αταμάν: «Η ψηφοφορία για την αποβολή των ρωσικών ομάδων ήταν εξ αρχής ένα λάθος»
Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στην εφημερίδα Milliyet για το πως επηρέασε την Euroleague η αποβολή των ρωσικών ομάδων αλλά και την αποτυχημένη αντικατάσταση του Σερτάτς Σανλί με τον Φιλίπ Πετρούσεβ.

Ο back-to-back Πρωταθλητής Ευρώπης με την Αναντολού Εφές ανέφερε μεταξύ άλλων πως «αν θυμάστε, είχαμε πει κάποια στιγμή πως θα σηκώσω τις γροθιές μου ψηλά, προς την εξέδρα. Οι Ευρωπαίοι δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτά. Αλλά στη τελική σε όλους αρέσει. Είναι διασκεδαστικό. Δείχνεις τα συναισθήματα σου είτε ότα κερδίζεις, είτε όταν χάνεις».

Όσο για την αποχώρηση του Σανλί, ενός βασικού γραναζιού της περσινής ομάδας, ο Αταμάν σχολίασε ότι «η πιο εντυπωσιακή αλλαγή στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν η αποχώρηση του Σερτάτς. Ο Σανλί είχε μεγάλο μερίδιο στην περσινή επιτυχία και η ομάδα είχε συνηθίσει τον τρόπο παιχνιδιού του. Όταν έφυγε, ουσιαστικά φτάσαμε σε συμφωνία με τον Τζοκ Λαντέιλ, όμως υπήρχε ένας όρος εξόδου για το NBA και τον χρησιμοποίησε, αφού έπαιξε καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Πήραμε ρίσκο με τον Πετρούσεβ. Ο νεαρός ήταν MVP της Αδριατικής, όμως ήρθε πρώτη φορά σε μια τόσο υψηλού επιπέδου ομάδα. Το ότι δεν μπόρεσε να φτάσει στα επίπεδα σωματικής δυάνμης των υπολοίπων ήταν δικό μας λάθος», τόνισε ο Τούρκος τεχνικός.

Σχετικά με την σκληρή κριτική των φίλων της Φενέρ προς την πλευρά της Εφές για τη ψηφοφορία αποβολής των ρωσικών ομάδων, ο Αταμάν είπε: «Αυτή η ψηφοφορία ήταν εξ αρχής ένα λάθος. Γέλασα όταν το άκουσα. Αν το αφήσεις πάνω στις ομάδες, τότε φύσικα όλοι θα κοιτάξουν τι είναι καλύτερο για τις ίδιες. Άλλωστε είναι διοργάνωση. Αυτό που θέλουν η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μην είναι το ίδιο για άλλους. Η Μονακό ήταν εκείνη που πληγώθηκε περισσότερο από αυτή την απόφαση. Έπαιξε καταπληκτικά στα υπόλοιπα ματς έκτοτε και μπήκε στην οκτάδα. Γι' αυτό δυσκολεύομαι να καταλάβω την κριτική». Θυμίζουμε πως το κοινό της Φενέρ αντιδρούσε, καθώς ουσιαστικά έμεινε εκτός οκτάδας η ομάδα τους από την διαγραφή των αποτελεσμάτων κόντρα στις ρωσικές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.