Φενέρμπαχτσε: Ο Μαχμούτογλου πάει για πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου

Φενέρμπαχτσε: Ο Μαχμούτογλου πάει για πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου

Φενέρμπαχτσε: Ο Μαχμούτογλου πάει για πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου
Ο Μελίχ Μαχμούτογλου έγινε ο πρώτος Τούρκος παίκτης που ξεπερνά τους 2.750 πόντους στη σύγχρονη ιστορία της Φενέρμπαχτσε κι απέχει 180 πόντους από το να γίνει το απόλυτο νούμερο ένα.

Προ ημερών ο 32χρονος σούτινγκ γκαρντ σημείωσε 14 πόντους κόντρα στη Νταρουσάφακα για τα εγχώρια playoffs κι έφτασε τους 2.761 πόντους στην καριέρα του με τη Φενέρμπαχτσε. Ο Μαχμούτογλου, ο οποίος υπηρετεί αδιάκοπα την ομάδα της Πόλης από το 2013 κι είναι αρχηγός της ομάδας, έγινε ο πρώτος Τούρκος παίκτης στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου που ξεπερνά το φράγμα των 2.750 πόντων, με τον εμβληματικό Ομέρ Ονάν να ακολουθεί πλέον.

Από 'κει και πέρα, ο Μαχμούτογλου έχει μπροστά του τον μεγάλο στόχο της κατάκτησης της απόλυτης πρωτιάς στους σκόρερ της Φενέρμπαχτσε, καθώς απέχει 180 πόντους από τον πρώτο, ο οποίος είναι ο παλαίμαχος Βόσνιος γκαρντ, Νταμίρ Μρσιτς (2004-2010, 2.941 πόντοι).

Ο Μαχμούτογλου έχει πανηγυρίσει με τη Φενέρμπαχτσε έντεκα τίτλους: μια Euroleague (2017), τέσσερα εγχώρια πρωταθλήματα, τρία κύπελλα κι ισάριθμα supercup. Επίσης, έχει κερδίσει τρεις φορές (2016, 2017, 2020) τον διαγωνισμό τριπόντων στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Φέτος, ο διεθνής περιφερειακός μέτρησε 11 πόντους με 46% στο τρίποντο συν 1 ριμπάουντ ανά 18.3 λεπτά δράσης κατά μέσο όρο σε 30 αγώνες της BSL, ενώ αντίστοιχα στη Euroleague κατέγραψε 4.4 πόντους με 30% στο τρίποντο παίζοντας 10.6 λεπτά, σε 23 παρουσίες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.