Λαμόνικα: «Είχα μια φανταστική ζωή λόγω της διαιτησίας, ευχαριστώ τη Euroleague»

Λαμόνικα: «Είχα μια φανταστική ζωή λόγω της διαιτησίας, ευχαριστώ τη Euroleague»
Ο Λουίτζι Λαμόνικα θα ρίξει τους τίτλους τέλους στη διαιτησία και στάθηκε στα όσα έζησε, μιλώντας και για την εκτόξευση της Euroleague.

Ο τελικός της Euroleague και η νίκη της Εφές επί της Ρεάλ ήταν το τελευταίο ματς που σφύριξε ο Λουίτζι Λαμόνικα στην διοργάνωση. Ο Ιταλός διαιτητής ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ζωής του και στάθηκε στην αναπτυξη της διοργάνωσης, αλλά και τα όσα έζησε μέσα στον χώρο, λέγοντας ευχαριστώ στη Euroleague.

«Είδα ένα μικρό group ομάδων της Ευρώπης να γίνονται όλο και μεγαλύτερες χρόνο με τον χρόνο. Να προσελκύουν όλο και περισσότερους fans και χορηγούς, όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως. Τώρα τα ματς είναι τηλεοπτικά σε κάθε ήπειρο και άνθρωποι από Νότια Αμερική, Ασία και Ωκεανία τα παρακολουθούν και ονειρεύονται να σφυρίξουν στα ματς. Μπόρεσα να ζήσω το όνειρο για πολλά χρόνια και είμαι περήφανος με το να είμαι ένα μικρό κομμάτι του προϊόντος. Είχα μια απίθανη ζωή εξαιτίας της διαιτησίας και ευχαριστώ τη Euroleague, η οποία τα τελευταία έξι χρόνια με ένα αληθινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έγινε η δυνατότερη και η πιο σκληρή διοργάνωση στον κόσμο μετά τα playoffs του ΝΒΑ», ήταν τα λόγια του.

Στα 56 του πλέον χρόνια, και έχοντας πιάσει το όριο ηλικίας που προβλέπεται, ο Ιταλός διαιτητής θα κρεμάσει την σφυρίχτρα του ολοκληρώνοντας μία πορεία (περίπου) 1000 αγώνων με παρουσία σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αλλά και Ολυμπιακούς Αγώνες.