NBA, Νικς: Θα αφήσουν τον Γιοκουμπάιτις στη Μπαρτσελόνα για ακόμη μία σεζόν

NBA, Νικς: Θα αφήσουν τον Γιοκουμπάιτις στη Μπαρτσελόνα για ακόμη μία σεζόν
Βάσει των όσων αναφέρονται στον Τύπο της Αμερικής, οι Νικς που διατηρούν τα δικαιώματα του Ρόκας Γιοκουμπάιτις στο ΝΒΑ σχεδιάζουν να αφήνουν τον νεαρό για ακόμη μία χρονιά στην Μπαρτσελόνα για δύο -κυρίως- λόγους...

Όσο ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις ετοιμάζεται για την συμμετοχή του στο Final 4 της EuroLeague με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, οι Νικς σχεδιάζουν... την επόμενη μπασκετική ημέρα του νεαρού.

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στο New York Post, η ομάδα της Νέας Υόρκης -που διατηρεί τα δικαιώματα του παίκτη στο ΝΒΑ μιας και τον επέλεξε στο Νο34 του draft του 2021- αναμένεται να στείλει scout στο Βελιγράδι προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος του Γιοκουμπάιτις. Ωστόσο, οι Νικς δεν θα εντάξουν άμεσα τον παίκτη στο δυναμικό τους.

Όπως γράφεται στο δημοσίευμα, στόχος τους είναι να τον αφήσουν ακόμη μία χρονιά στην Μπαρτσελόνα για να αγωνίζεται σε έντονους ρυθμούς και να εξελιχθεί. Βέβαια, στη μέσα υπάρχει και το Cap Space των Νεοϋορκέζων, το οποίο αναμένεται να είναι μεγαλύτερο το 2023, μιας και λήγουν τα συμβόλαια παικτών όπως του Άλεκ Μπερκς και του Ντέρικ Ρόουζ.

Έτσι, θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το buyout και να του προσφέρουν συμβόλαιο μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου (αυτό δηλαδή που ορίζει η σχετική συμφωνία για τους παίκτες δεύτερου round).