Ολυμπιακός: Τα Game 5 των «ερυθρολεύκων» που... πάτησαν στην παράδοση (vid)

Ολυμπιακός: Τα Game 5 των «ερυθρολεύκων» που... πάτησαν στην παράδοση (vid)
Ολυμπιακός και Μονακό ρίχνονται στη μάχη για μία θέση στο Final 4 του Βερολίνου μέσω του Game 5. Το Gazzetta κάνει την απαραίτητη αναδρομή στις περιπτώσεις που οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν την διαδικασία του πέμπτου παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μονακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το βράδυ της Τετάρτης (04/05, 21:30) στην τελευταία πράξη πριν το Βελιγράδι. Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν στη Γαλλία με το 1-1, έκαναν το πολυπόθητο break στο Game 3, ωστόσο οι Μονεγάσκοι έμειναν ζωντανοί παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα στο πιο πρόσφατο ματς.

Κατά συνέπεια, η μεταξύ τους σειρά βρέθηκε ισόπαλη στο 2-2 και μεταφέρθηκε ξανά στο γήπεδο των «ερυθρολεύκων» για το Game 5 των playoffs της EuroLeague. Εκεί όπου παραδοσιακά η έδρα έχει παίξει απόλυτα τον ρόλο της και έχει προσφέρει το εισιτήριο της επόμενης φάσης σε όλους τους διεκδικητές του τροπαίου.

Από τα πέμπτα παιχνίδια που έχουν κρίνει την είσοδο στο Final 4 της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός έχει εμπειρία περνώντας από την σχετική διαδικασία ακόμη τρεις φορές. Το 2013 και το 2017 είχε κληθεί να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές ως γηπεδούχος, ενώ το 2014 η σειρά με την Ρεάλ Μαδρίτης είχε γυρίσει σε Game 5 στην Ισπανία. Με βάση το 13/13 που έχουν καταγράψει όσοι υπερασπίζονται την έδρα τους σε αυτά τα ματς, οι «ερυθρόλευκοι» δεν βγήκαν από τον κανόνα και μέτρησαν 2 νίκες και 1 ήττα.

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 2013 (3-2): Η χαρά της έδρας!

Οι Πειραιώτες ως υπερασπιστές του τίτλου του Πρωταθλητή Ευρώπης από την προηγούμενη σεζόν (2011/12), συμμετείχαν ξανά στα playoffs έχοντας διασταυρωθεί με την Αναντολού Εφές. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει το 2-0 στην αρχή της σειράς με τους Τούρκους να ισοφαρίζουν (2-2). Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να κυνηγούν στη δεύτερη περίοδο του Game 5 διαφορά 15 πόντων (21-36 και 23-38) κλείνοντας την ψαλίδα λίγο πριν το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει υπέρ της Εφές (54-55), ενώ το τελικό 82-72 δικαίωσε τον Ολυμπιακό και τους έστειλε στο Final 4. Κορυφαίο πρόσωπο ήταν ο Πρίντεζης με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ σωστή με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να κόβει πρώτο το νήμα στην τελική ευθεία και να πανηγυρίζει την back-to-back κατάκτηση του τροπαίου.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 2014 (3-2): Αποκλείστηκε από την φιναλίστ!

Ο Ολυμπιακός την σεζόν 2013/14 κουβαλούσε τα δύο τρόπαια στις αποσκευές του σε μία πτήση με προορισμό την Ισπανία. Εκεί γυρνούσε η σειρά με την Ρεάλ έχοντας το ίδιο σκηνικό με την περασμένη χρονιά, αλλά με διαφορετικό πλεονέκτημα. Η γηπεδούχος Ρεάλ είχε κάνει το 2-0, οι Πειραιώτες απάντησαν με τη δύναμη του ΣΕΦ για το 2-2 και ζητούσαν το break.

Οι Μαδριλένοι διατηρούσαν το προβάδισμά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού στο Game 5, ενώ ξέφυγαν στο τέταρτο δεκάλεπτο εκμεταλλευόμενοι την κούραση των αντιπάλων τους με το σκορ να γίνεται 74-61 στα 5 λεπτά πριν το τέλος. Το χρονόμετρο κοκκίνισε με το 83-69 να στέλνει τη Ρεάλ στο Μιλάνο, όπου έγινε και φιναλίστ, αλλά ηττήθηκε από την Μακάμπι στο βήμα πριν το τρόπαιο.

Το πρόσωπο που ξεχώρισε για τον Ολυμπιακό ήταν ο…οικονομικός Ματ Λοτζέσκι με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 2017 (3-2): Από το ΣΕΦ για τελικό!

Τον Μάιο του 2017, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κάνει το comeback για να μπορέσει να ελπίζει για το Final 4. Γιατί αυτό; Στο ζευγάρι του με την Εφές για τα playoffs είχε αρχίσει με το δεξί επικρατώντας στον πρώτο αγώνα στο «σπίτι» του. Τα δύο ματς που ακολούθησαν έληξαν υπέρ της αρμάδας του Περάσοβιτς και οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έκαναν το break στο Game 4.

Το πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ ξεκίνησε με φόρα για τους «ερυθρολεύκους» με την Εφές ωστόσο να μην έχει διάθεση να αφήσει στο έλεος την αναμέτρηση και έτσι είχε τις λύσεις στα ξεσπάσματα. Μέχρι που έβαλε για τα καλά την σφραγίδα του ο Γιώργος Πρίντεζης από την περιφέρεια (83-74) με 1’44’’ στο ρολόι, που όταν μηδένισε έδειξε τον δρόμο της Κωνσταντινούπολης με 87-78.

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε κάνει την διαφορά ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 22 πόντους, 6 ασίστ και ένα κλέψιμο. Στην πορεία ο Ολυμπιακός πέρασε την ΤΣΣΚΑ, αλλά το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε στον τελικό (80-64) του στέρησε το τέταρτο τρόπαιο στην τροπαιοθήκη.

@Photo credits: euroleague