EuroLeague: Τι αναφέρει το πρωτόκολλο για όσους βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό

Newsroom
EuroLeague: Τι αναφέρει το πρωτόκολλο για όσους βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό
Την τελευταία εβδομάδα, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός μπήκαν στη... λίστα των ομάδων με κρούσματα κορονοϊού. Τι αναφέρει το πρωτόκολλο της EuroLeague.

Λίγο πριν από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ όπου ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής απέναντι στον Παναθηναϊκό, η «πράσινη» ΚΑΕ είχε ανακοινώσει δύο κρούσματα κορονοϊού, ενώ σχεδόν δύο 24ωρα μετά το παιχνίδι πήραν σειρά οι «ερυθρόλευκοι» καθώς ανακοίνωσαν με τη σειρά τους ένα κρούσμα ανήμερα των Χριστουγέννων.

Τι ακριβώς συμβαίνει με το πρωτόκολλο της EuroLeague; Συγκεκριμένα η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση υποχρεώνει τον παίκτη να μένει εκτός αγώνων για 14 ημέρες. Εάν και εφόσον βγουν δύο αρνητικά τεστ στο μεσοδιάστημα των δύο εβδομάδων, τότε θα έχει το δικαίωμα μόνο να πραγματοποιεί προπονήσεις.

Όπερ και σημαίνει ότι το πρόσφατο κρούσμα του Ολυμπιακού το οποίο διεγνώσθη στις 24/12, δεν μπορεί να αγωνιστεί απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 29/12, ενώ οριακά μεν, αλλά θα μπορεί δε, να αγωνιστεί στο Κάουνας κόντρα στην Ζάλγκιρις (7/1) εάν και εφόσον είναι υγιής.

Αντίστοιχα το κρούσμα του Παναθηναϊκού διεγνώσθη στις 21/12 με αποτέλεσμα να χάσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ θα μείνει εκτός και από το παιχνίδι με την Ζάλγκιρις (30/12) στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Η επιστροφή του στην ενεργό δράση δρομολογείται για το Βερολίνο και την αναμέτρηση με την Άλμπα στις 6/1 μόνο στην περίπτωση που είναι υγιής.