Φενέρ: Ο... κακός δαίμονας του Ολυμπιακού με 5/5 νίκες (vid)

Νίκος Καρφής
Φενέρ: Ο... κακός δαίμονας του Ολυμπιακού με 5/5 νίκες (vid)
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Φενέρ (28/10), με τους Τούρκους να αποτελούν τον κακό δαίμονα των Πειραιωτών τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στην Φενέρ μέσα στο ΣΕΦ και θέλει να βελτιώσει κι άλλο το ρεκόρ της στη Euroleague. Πάντως αν κρίνει κάποιος από τα ματς μεταξύ των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια, θα δυσκολευτεί πάρα πολύ.

Το Gazzetta στέκεται στην δυσκολία του Ολυμπιακού να νικήσει τους Τούρκους, μετρώντας 5 ήττες στα 5 τελευταία ματς. Δεν έχει βρει ακόμα το... κόλπο για να φύγει με ψηλά το κεφάλι.

Το θρίλερ του ΣΕΦ

Τη σεζόν 2018-19, ο Ολυμπιακός κοντραρίστηκε με τη Φενέρ στην έδρα του και την είδε να δραπετεύει από το ΣΕΦ σε ένα ματς-θρίλερ. Ο Κώστας Παπανικολάου μείωσε σε 72-73 στα 36 δευτερόλεπτα και η ομάδα του είχε διπλή ευκαιρία να πάρει το ματς. Ωστόσο οι Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Νίκολα Μιλουτίνοφ αστόχησαν στο τέλος, με τους Τούρκους να χαμογελούν. Ο Παπανικολάου ήταν πρώτος σκόρερ με 18 πόντους για τους γηπεδούχους, ενώ στον αντίποδα ο Κώστας Σλούκας... πλήγωσε τους Πειραιώτες, λίγα χρόνια πριν πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το ΣΕΦ.

Οι εύκολες νίκες και το μαγικό βράδυ του Ντε Κολό

Από τον Γενάρη του 2019 μέχρι τον Δεκέμβρη του 2020, οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους τρεις φορές, με τους Τούρκους να έχουν 3/3 και να παίρνουν όλα τα ματς σχετικά εύκολα.

Το πρώτο ματς τελείωσε με 90-75 στην Τουρκία, με τη Φενέρ να έχει εύκολο έργο, κάνοντας εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Για τους νικητές ο Γκριν είχε 17 και ο Κάλινιτς 16, ενώ από την άλλη ο Τίμα είχε 14 πόντους, όμως δεν έφταναν για να ειναι ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός.

Στη συνέχεια η Φενέρ ήρθε στο ΣΕΦ και πέρασε εύκολα με 96-87, σε μια σεζόν που οι Πειραιώτες θέλουν να ξεχάσουν. Οι... παλιοσειρές Πρίντεζης και Σπανούλης είχαν από 14 πόντους, όμως ο Νάντο Ντε Κολό ήταν απίθανος και δεν υπήρχε τρόπος να τον σταματήσεις. Το κοντέρ έγραψε 32 πόντους για τον Γάλλο γκαρντ και η Φενέρ πέρασε με εμφατικό τρόπο για άλλη μια φορά από το Φάληρο.

Λίγους μήνες μετά η κόντρα μεταφέρθηκε στην Πόλη, με την τουρκική ομάδα να νικά ξανά με 84-77. Οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι σε δευτερο και τρίτο δεκάλεπτο και με πρωταγωνιστές τους Βέσελι (17 πόντοι) και Ντε Κολό (10 πόντοι και 8 ριμπάουντ), πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.Ο Σάσα Βεζένκοφ το πάλεψε όσο μπορούσε με 17 πόντους, όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει την τέταρτη σερί ήττα των Πειραιωτών.

Ο ανίκητος Βέσελι

Πάμε και στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων, τον Μάρτη του 2021. Η Φενέρ έφυγε για άλλη μια φορά με ψηλά το κεφάλι από το ΣΕΦ, νικώντας με 71-76. H ομάδα του Κοκόσκοφ έφτασε στη νίκη πολυ πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ζαν Σαρλ με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, και ο Βεζένκοφ με 15 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων, ωστόσο ο Γιαν Βέσελι ήταν ανίκητος κάτω από τη ρακέτα έχει 7/9 σουτ εντός πεδιάς.

Η Φενέρ δείχνει να είναι ο κακός δαίμονες του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, με τους Τούρκους να έχουν πάρει τον αέρα της ελληνικής ομάδες είτε εντός έδρας είτε στο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες καλούνται να σπάσουν πλέον και αυτή την κακή παράδοση και να σπάσουν το εντυπωσιακό σερί της τουρκικής ομάδας.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να πάρεις 5 σερί νίκες κόντρα στον Ολυμπιακό στη Euroleague. Μόνο η Φενέρ έχει κατάφερε να το πετύχει αυτό και οι Πειραιώτες σίγουρα θα το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού του. Θα πρέπει να... ματώσουν στο παρκέ για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα στο ΣΕΦ.

@Photo credits: euroleague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.