Αρμάνι Μιλάνο - Μακάμπι Τελ Αβίβ 83-72: «Σβηστή» νίκη με εξαιρετικό Μήτογλου (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Αρμάνι Μιλάνο - Μακάμπι Τελ Αβίβ 83-72: «Σβηστή» νίκη με εξαιρετικό Μήτογλου (vid)
Η Αρμάνι Μιλάνο (3-0) καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο το εντός έδρας παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-2) και παρέμεινε αήττητη έπειτα από τρεις αγωνιστικές στην EuroLeague. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ντίνο Μήτογλου.

Με τον Έλληνα φόργουορντ να «ξεμπουκώνει», οι Λομβαρδοί «καθάρισαν» την «ομάδα του λαού» στο Φόρουμ, ανεβάζοντας το ρεκόρ τους στο 3-0. Υποχώρησε στο 1-2 η Μακάμπι που δεν ικανοποίησε με την απόδοση της.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Τα πρώτα λεπτά στο ματς ήταν αναγνωριστικά (7-7 στο 4') κι υπήρχε ισορροπία, όμως η κατάσταση δεν άργησε να αλλάξει υπέρ των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Μεσίνα ανέβασαν στροφές κι άρχισαν να χτίζουν σοβαρό προβάδισμα (22-9 στο 8'), το οποίο τους συνόδευσε μέχρι το τέλος του εναρκτήριου δεκαλέπτου. Ένα τρίποντο του Ντίνου Μήτογλου εκτόξευσε την διαφορά στο +16 για την Αρμάνι (35-19 στο 12'), επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα της στο παρκέ. Ο Έλληνας φόργουορντ βρήκε ξανά στόχο από μακριά άλλες δύο φορές (43-25 στο 15') κι έβαλε το... λιθαράκι του στην οικοδόμηση διαφοράς ασφαλείας ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου (52-30). Η αμυντική λειτουργία της Μακάμπι δεν ήταν καλή, κάτι που αποτυπώθηκε στον πίνακα του σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, λίγο η χαλάρωση των Ιταλών και λίγο η προσπάθεια των φιλοξενούμενων να φανούν πιο ανταγωνιστικοί, έδωσαν μια νέα πνοή στο ματς. Η Μακάμπι έδειξε σημάδια ζωής καθώς νίκησε το συγκεκριμένο δεκάλεπτο με επι μέρους σκορ 19-11 αλλά η αλήθεια είναι πως η Αρμάνι δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα. Ο Μήτογλου επανήλθε ορεξάτος στο ματς στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου και με δύο γρήγορα καλάθια ανέβασε ξανά την διαφορά σε μη αναστρέψιμα επίπεδα (67-49 στο 32'). Το σκηνικό δεν άλλαξε όσο οδηγούμασταν προς το φινάλε και το μόνο που κατάφερε η Μακάμπι ήταν να σουλουπώσει, με κάποια τρίποντα από Ουίλιαμς και Έβανς, την έκταση της ήττας της.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 52-30, 63-49, 83-72

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο επιθετικός πλουραλισμός της Αρμάνι σε συνδυασμό με τους 52 πόντους που πέτυχε στο ημίχρονο απλοποίησαν τα πράγματα κι ουσιαστικά καθόρισαν από νωρίς την έκβαση του παιχνιδιού.

O MVP: Σπουδαίο ματς από τον Ντίνο Μήτογλου. Σε 17:35' πρόλαβε να πετύχει 16 πόντους με 2/3 δίποντα και 4/6 τρίποντα, ενώ είχε ακόμη 6 ριμπάουντ, 2 τάπες, 1 κλέψιμο και 1 ασίστ. Μάζεψε 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κάμερον Τέιλορ δεν αγωνίστηκε καθόλου στο προηγούμενο ματς της Μακάμπι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Σήμερα πήρε ευκαιρία από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αλλά δεν βοήθησε, μένοντας άποντος με 0/5 σουτ εντός πεδιάς σε 15:07' παρουσίας.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ντίβον Χολ ήταν σταθερός επιθετικά και στα σχεδόν 32' που έμεινε στο παρκέ. Προσέφερε 17 πόντους στην ομάδα του Μεσίνα κι ηγήθηκε του σκοραρίσματος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ένα παιχνίδι με λιγοστά επιθετικά ριμπάουντ. 8 συνολικά κι από τις δύο ομάδες στο 40λεπτο, τα 5 για τους νικητές.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η διαχείριση του ματς από την Αρμάνι. Έχτισε την διαφορά της, την προστάτευσε δίχως να κινδυνεύσει επί της ουσίας, κάνοντας παράλληλα και rotation. Ο Μεσίνα έφτασε μέχρι τον 11ο παίκτη του πάγκου του.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Αρμάνι είναι σε πολύ καλό φεγγάρι και για ακόμη μια αγωνιστική επιβεβαίωσε πως φέτος θα είναι contender. Από την άλλη, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έπαιξε καλά και προβλημάτισε και πάλι, αφού βγήκε... off από νωρίς αναφορικά με την διεκδίκηση του ροζ φύλλου.

1

2

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.