Γαλατασαράι - Φενέρμπαχτσε 91-75: Φιλικός... θρίαμβος για την Γαλατά (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Γαλατασαράι - Φενέρμπαχτσε 91-75: Φιλικός... θρίαμβος για την Γαλατά (vid)
Η Γαλατασαράι ήταν με σκορ 91-75 η μεγάλη νικήτρια του φιλικού ντέρμπι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στην Προύσα, στο πλαίσιο του τουρνουά «Cevat Soydas».

Δεύτερη διαδοχική ήττα για τη Φενέρμπαχτσε με ευρεία διαφορά στο σκορ, μετά τη χθεσινή (17/9) απέναντι στην Μπαχτσεσεχίρ. Η δώδεκα φορές πρωταθλήτρια Τουρκίας προβλημάτισε με την αμυντική της εικόνα, ενώ αντίθετα η Γαλατασαράι του κόουτς Εκρέμ Μεμνούν ήταν αυτή που κέρδισε, πέρα από το ροζ φύλλο, τις εντυπώσεις με την εμφάνιση της.

Από πλευράς νικητών, η «καυτή» τριάδα των Μποστ (23 πόντοι), Μπλάκσιρ (22 πόντοι) και Πάρσελ (17) βρέθηκε σε εξαιρετικό απόγευμα, πετυχαίνοντας το 68% των συνολικών πόντων της Γαλατασαράι! 10 πόντους πρόσθεσε ο 20χρονος φόργουορντ, Σαντίκ Καμπατσά.

Για την ομάδα του κόουτς Σάσα Τζόρτζεβιτς οι Ντέβιν Μπούκερ και Μελίχ Μαχμούτογλου ήταν οι πρώτοι σκόρερ με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ διψήφιος ήταν με 10 κι ο Πιερία Χένρι.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 50-39, 69-54, 91-75

Για την ιστορία, αυτός ήταν ο μικρός τελικός του φιλικού τουρνουά «Cevat Soydas», με την Γαλατά να κατακτά την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης. Στον τελικό η... γηπεδούχος Τοφάς αντιμετωπίζει την Μπαχτσεσεχίρ.