Αταμάν: «Νιώθουμε ύψιστο σεβασμό για όσα έκανε ο Παύλος Γιαννακόπουλος για το μπάσκετ»

Ευαγγελος Στελλάκης
Αταμάν: «Νιώθουμε ύψιστο σεβασμό για όσα έκανε ο Παύλος Γιαννακόπουλος για το μπάσκετ»
Ο κόουτς της Έφες, Εργκίν Αταμάν, δήλωσε πως υπάρχει ύψιστος σεβασμός για τον Παύλο Γιαννακόπουλο στη συνέντευξη τύπου με αφορμή το τουρνουά που διοργανώνεται προς τιμήν του ιστορικού παράγοντα του Παναθηναϊκού, ενώ μίλησε και για την ομάδα του και την περσινή επιτυχία.

Ο Παναθηναϊκός διοργανώνει το προσεχές διήμερο (18-19 Σεπτεμβρίου) το 3o τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο ΟΑΚΑ, στο οποίο θα συμμετάσχει η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Έφες, η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αλλά και η γερμανική Ουλμ του Γιάκα Λάκοβιτς.

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη του τουρνουά κι αναφέρθηκε φυσικά στον Παύλο Γιαννακόπουλο: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό για την πρόσκληση σε αυτό το πολύ σημαντικό τουρνουά. Νιώθουμε τιμή που είμαστε εδώ. Προσωπικά θυμάμαι τον Παύλο Γιαννακόπουλο στις θρυλικές εποχές του Παναθηναϊκού.

Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στην ιστορία αυτής της ομάδας, ήταν πάντα ενθουσιασμένος με την ομάδα του, είχε πάντα έντονα συναισθήματα και ήταν πάντα κοντά στον Παναθηναϊκό. Ο Παύλος ήταν πάντα μπροστά. Νιώθουμε ύψιστο σεβασμό για όσα έκανε αυτός ο άνθρωπος για το μπάσκετ»

Στη συνέχεια ο Τούρκος τεχνικός πρόσθεσε: «Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου και ό,τι πέτυχαν πέρσι. Έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ, όχι μόνο πέρσι που κατέκτησαν την Ευρωλίγκα αλλά και την προηγούμενη που η χρονιά διεκόπη. Θα παίξουμε με τον ίδιο τρόπο.

Πέρσι κερδίσαμε όμως μάς έλειψαν τα γεμάτα γήπεδα. Φέτος θα παίξουμε σαν πρωταθλητές Ευρώπης, ελπίζω με κόσμο στα γήπεδα και θα είναι συναρπαστικό για εμάς γνωρίζοντας πως οι άλλες ομάδες θα μας κυνηγούν. Ο Ζέλικο το έκανε 9 φορές, θα προσπαθήσω να το κάνω δεύτερη».