Λαπροβίτολα για Καλάθη: «Μπορώ να τον συμπληρώσω, ήρθα για να τον βοηθήσω»

Λαπροβίτολα για Καλάθη: «Μπορώ να τον συμπληρώσω, ήρθα για να τον βοηθήσω»

Ευαγγελος Στελλάκης
Λαπροβίτολα για Καλάθη: «Μπορώ να τον συμπληρώσω, ήρθα για να τον βοηθήσω»
Ο Νίκολα Λαπροβίτολα τόνισε πως μπορεί να συμπληρώσει τον Νικ Καλάθη αγωνιστικά, ενώ σχολίασε μεταξύ άλλων και την... τολμηρή μετακίνηση του από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Μπαρτσελόνα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην AS, ο διεθνής Αργεντινός πλειμέικερ μίλησε για τη συνεργασία που θα έχει με τον Καλάθη τη νέα σεζόν, εξηγώντας ότι «ο Νικ είναι αυτός που ελέγχει τον ρυθμό της ομάδας, ο παίκτης που έκανε πέρσι την Μπαρτσελόνα να παίξει πολύ καλά. Ήρθα να τον βοηθήσω, να προσθέσω πράγματα στο παιχνίδι του».

Πρόσθεσε δε πως «έχω διαφορετικά χαρακτηριστικά και μπορώ να τον συμπληρώσω. Όπως κι ο Γιοκουμπάιτις αντίστοιχα. Το να παίξω δίπλα στον Καλάθη μπορεί επίσης να είναι μια επιλογή. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να αγωνιστούμε μαζί και να βοηθήσουμε την ομάδα».

Ο 31χρονος άσος αναφέρθηκε και στην προηγούμενη του ομάδα, Ρεάλ, επισημαίνοντας ότι «σίγουρα έχουν δυναμώσει. Είναι μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Θα τους αντιμετωπίσουμε πολλές φορές μέσα στη σεζόν. Αυτά είναι παιχνίδια που αρέσουν στον κόσμο».

Όσο για την απόφαση του να μετακομίσει στην Βαρκελώνη, εξήγησε πως «δεν δίστατα όταν παρουσιάστηκε η προοπτική της Μπαρτσελόνα. Ένιωσα πως είναι το μέρος που θα ήθελα να είμαι. Ήθελα να συνεχίσω στο κορυφαίο επίπεδο, σε μια ομάδα που παλεύει για τα πάντα. Για εμένα και την οικογένεια μου, είναι μια πόλη στην οποία νιώθουμε πολύ άνετα. Θα ήθελα να συνεχίσω σε αυτό το υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια ακόμη».

Τέλος, σχετικά με τον ρόλο για τον οποίο τον προορίζει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Λαπροβίτολα είπε ότι «δεν έχει να κάνει με το τι περιμένω εγώ, αλλά με το πως θεωρεί εκείνος ότι θα βοηθήσω την ομάδα. Με ξέρει χρόνια. Έχουμε παίξει αντίπαλοι όταν ήμουν στην Λιθουανία. Δεν έχω αμφιβολία ότι ξέρει πως να με χρησιμοποιήσει».