Παναθηναϊκός-Ζενίτ 85-92: Νίκη των Ρώσων ύστερα από δύο παρατάσεις

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός-Ζενίτ 85-92: Νίκη των Ρώσων ύστερα από δύο παρατάσεις
Αν και απουσίαζαν οι Παπαπέτρου και Νέντοβιτς, ο Παναθηναϊκός το πάλεψε και με το παραπάνω κόντρα στη Ζενίτ ωστόσο «λύγισε» ύστερα από δύο παρατάσεις και γνώρισε την ήττα σε φιλικό ματς που έγινε στο ΟΑΚΑ με 92-85.

Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν και ματς κανονικής περιόδου στην EuroLeague.

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η Ζενίτ έβγαλαν έντονα το «refuse to lose» στο κλειστό του ΟΑΚΑ και παρά το γεγονός ότι ήταν ένα φιλικό ματς, διεκδίκησαν τη νίκη έως το τέλος! Μάλιστα χρειάστηκαν και δύο παρατάσεις μέχρι να φτάσουν οι Ρώσοι στη νίκη με 92-85, στο πιο δυνατό τεστ που έδωσε η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έως σήμερα.

Αν μη τι άλλο έδειξε σημάδια βελτίωσης, πολλώ δε μάλλον αν συνυπολογίσει κάποιος τις απουσίες των Νέντοβιτς (δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος) και Παπαπέτρου (βρίσκεται στη Βαρκελώνη για το meeting των αρχηγών των ομάδων της EuroLeague) όπως και τον τραυματισμό του Ντάριλ Μέικον (σ.σ. διάστρεμμα) στις αρχές της 3ης περιόδου.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε «μουδιασμένος» και άστοχος, με αποτέλεσμα η Ζενίτ να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο και να προηγηθεί με 16-7. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν στην επίθεση ωστόσο η ρωσική ομάδα «έκλεισε» το πρώτο μισό του αγώνα στο +13 (22-35).

Αντίθετα, το δεύτερο ημίχρονο ήταν και το καλύτερο των «πρασίνων» καθώς παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στην άμυνα, ενώ ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και στην επίθεση! Αποτέλεσμα; Στο 30' να μειώσει σε 45-54 και στην τελευταία περίοδο -που ήταν και η καλύτερη για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη- να πραγματοποιήσει επιμέρους 23-14 και να στείλει το ματς στην παράταση (68-68).

Και να 'ταν μόνο αυτό; Με καλύτερους τους, Πέρι και Κασελάκη, ο Παναθηναϊκός και η Ζενίτ έκαναν πραγματική.... προσομείωση αγώνα EuroLeague καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελαν να φύγουν ηττημένοι από το παρκέ. Ακόμα και αν πρόκειται για φιλικό παιχνίδι. Αποτέλεσμα; Το ματς να γίνει πραγματικό ντέρμπι και να οδηγηθεί και σε δεύτερη παράταση (79-79).

Παρόλα αυτά στο τέλος οι «πράσινοι» δεν άντεξαν και γνώρισαν την ήττα από την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ με 92-85

Τα δεκάλεπτα: 7-16, 22-35, 45-54, 68-68 (κ.δ.), 79-79 (α' παρ.), 85-92 (β' παρ.)