Μονακό: Ξαφνικό «διαζύγιο» με Μάρκος Νάιτ

Μονακό: Ξαφνικό «διαζύγιο» με Μάρκος Νάιτ

Ευαγγελος Στελλάκης
Μονακό: Ξαφνικό «διαζύγιο» με Μάρκος Νάιτ
Ο Μάρκος Νάιτ είχε ανανεώσει τη συνεργασία του με την Μονακό τον Ιούλιο, όμως η νέα σεζόν δεν θα τον βρει τελικά στο πριγκιπάτο.

Ξαφνικό τέλος στη συνεργασία των δύο πλευρών, καθώς η Μονακό αποφάσισε αιφνιδιαστικά να τερματίσει το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον βετεράνο περιφερειακό, περίπου δύο μήνες νωρίτερα. Αν κι η παραμονή του έδειχνε «κλειδωμένη», η κατάσταση ανατράπηκε.

Ο λόγος της αποδέσμευσης έχει να κάνει με το ότι ο Νάιτ δεν εμφανίστηκε - χωρίς να γίνει γνωστό το γιατί - στην πρώτη προπόνηση της ομάδας του Ζβέζνταν Μίτροβιτς, ενόψει της νέας σεζόν. Γεγονός που έμελλε να τον οδηγήσει τελικά στην πόρτα της εξόδου.

Ο 32χρονος γκαρντ ήταν ένας από τους καλύτερους περσινούς παίκτες των «Μονεγάσκων», συνεισφέροντας με 13.5 πόντους, 5.5 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ κι 1.1 κλεψίματα στην κατάκτηση του EuroCup, αγωνιζόμενος κατά μέσο όρο 27 λεπτά, σε 23 παιχνίδια της διοργάνωσης.

Ο έμπειρος περιφερειακός είναι πλέον ελεύθερος να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Κατά το παρελθόν, αγωνίστηκε επίσης σε Λούντφιχσμπουργκ (Γερμανία), Σαραγόσα (Ισπανία) και Αφιόν (Τουρκία), μεταξύ άλλων, όντας επαγγελματίας από το 2013.