Ο Έτορε Μεσίνα θεωρεί πως θα χρειαστούν λιγότερες από 20 νίκες για τα playoffs της EuroLeague

Ο Έτορε Μεσίνα θεωρεί πως θα χρειαστούν λιγότερες από 20 νίκες για τα playoffs της EuroLeague

Ευαγγελος Στελλάκης
Ο Έτορε Μεσίνα θεωρεί πως θα χρειαστούν λιγότερες από 20 νίκες για τα playoffs της EuroLeague
Ο πολύπειρος τεχνικός της Ολίμπια Μιλάνο πιστεύει πως το «όριο» νικών που απαιτούνται για να μπει μια ομάδα στην post season της EuroLeague, αναμένεται να παρουσιάσει πτώση.

Ο κόουτς Μεσίνα έκανε ειδική αναφορά στον «μαγικό» αριθμό που απαιτείται προκειμένου να μπει μια ομάδα στην οκτάδα της EuroLeague, εξηγώντας ότι «πέρσι χρειάστηκε να κάνουμε 20 νίκες για τα playoffs κι έπειτα 21 για να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα της έδρας.

Περιμένω πως αυτό το νούμερο θα πέσει, επειδή με τον κόσμο ορισμένες ομάδες θα έχουν πλεονέκτημα και θα κάνουν λιγότερες ήττες εντός. Επίσης δεν θα υπάρχει ομάδα όπως η περσινή Χίμκι που κέρδισε μόλις δύο ματς, επιτρέποντας σε όλους να πάρουν εύκολες νίκες».

Εν συνεχεία ο έμπειρος προπονητής μίλησε και για την ιταλική λίγκα, λέγοντας πως «είναι η τρίτη σεζόν από την επιστροφή μου και κάθε χρονιά μου φαίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, με το ιταλικό πρωτάθλημα να είναι πιο όμορφο και απρόβλεπτο. Βελτιωθήκαμε, όπως κι η Βίρτους Μπολόνια κι η Βενέτσια. Για τον κόσμο αυτό είναι πολύ καλό νέο».

Ο Ιταλός «κουμανταδόρος» της Ολίμπια Μιλάνο, αφού εκθείασε τον Ντίνο Μήτογλου, ανέφερε επίσης πως περιμένει πολλά κι από τον έτερο πάουερ φόργουορντ της ομνάδας, Νικόλο Μέλι: «Περιμένω να είναι ο παίκτης που ήταν στη Φενέρμπαχτσε και παλαιότερα στην Μπάμπεργκ, ο παίκτης της Εθνικής Ομάδας. Είναι ένα παιδί που ωριμάζει όλο και περισσότερο κάθε χρόνο, είναι πολύ ευέλικτος ώστε να παίξει δύο θέσεις και μπορεί να διευκολύνει την επίθεση. Δεν είναι ο παίκτης που στήνεται στην γωνία και περιμένει να εκτελέσει. Επίσης έχει την ικανότητα να μιλήσει στους συμπαίκτες του και να τους δείξει παραδείγματα. Είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Τέλος, ερωτηθείς για την περσινή χρονιά που σημαδεύθηκε από την πανδημία, ο Έτορε Μεσίνα σχολίασε χαρακτηριστικά: «Οι παίκτες έπρεπε να είναι απόλυτα πειθαρχημένοι, να προσέχουν με τις επαφές τους, να μην ρισκάρουν, να κάνουν το τεστ το πρωί, υπό το φόβο πως αν βγει θετικό, θα έβαζε σε ρίσκο ολόκληρη την ομάδα. Για τους παίκτες μας ειδικά που δεν είχαν την ευκαιρία να έχουν μαζί τους την οικογένεια τους, ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά...».