Άρης - Μπουντούτσνοστ 76-75: Από μηχανής... Γκάλινατ αγκάλιασε την πρόκριση

Νίκος Καρφής
Ο Άρης
Ο Γκάλινατ με απίθανο φόλοου κάρφωμα, ένα δευτερόλεπτο για το τέλος χάρισε τη νίκη στον Άρη που αγκάλιασε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup. Λίγο μετά την πρόκριση του ποδοσφαιρικού Άρη επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδος.

Μεγάλη νίκη με ανατροπάρα για τον Άρη, ο οποίος επέστρεψε στο 4ο δεκάλεπτο και με απίθανο φόλοου κάρφωμα του Γκάλινατ, επικράτησε με 76-75 της Μπουντούτσνοστ. Στο 7-8 πήγε ο Άρης (στην 6η θέση του ομίλου του Eurocup) και αγκάλιασε την πρόκριση στα play-offs του Eurocup, στο 6-9 έπεσαν οι Μαυροβούνιοι.

Μεγάλο ματς για την ομάδα του Καστρίτη ο Τολιόπουλος με 20 πόντους, ενώ ο Γκάλινατ που χάρισε τη νίκη στον Άρη σταμάτησε στους 14 με το νικητήριο φόλοου κάρφωμα.

Άρης - Μπουντούτσνοστ: Το ματς

O Toλιόπουλος ήταν κεφάτος στο ξεκίνημα και έκανε το 14-11 με 7 πόντους στα μέσα της πρώτης περιόδου. Οι δλύο ομάδες ήταν άτοχος στο πρώτο δεκάλεπτο, με το ματς να διακόπτεται για λίγα λεπτά λόγω προβλήματος στο χρονόμετρο και να χάνει το ρυθμό του. Οι Μαυροβούνιοι προηγήθηκαν με 17-18 στ0 10'

Ο Μακουντού έκανε το 22-27 στο 13' και ανάγκασε τον Καστρίτη να καλέσει timeout. O Άρης δυσκολευόταν αρκετά στην επίθεση και κόλλησε στους 24 πόντους για αρκετή ώρα. Η ομάδα του Καστρίτη μείωσε σε 33-38 στο 18' με τον Κατσίβελη.

Ο Τανάσκοβιτς έκανε το 43-51 μετά από επιθετικό ριμπάουντ. Ο Γκάλινατ μείωσε σε 50-57 για τον Άρη στο 28'. Ο Φέρελ διαμόρφωσε το 54-63 για τη Μπουντούτσνοστ στο 30'.

Ο Άρης επέστρεψε στο τέλος, με τον Τολιόπουλο και τον Χάρελ να βάζουν μεγάλα σουτ και τον Γκάλινατ με απίθανο φόλοου κάρφωμα να χαρίζει τη νίκη στον Άρη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Όλα κρίθηκαν με το μεγάλο φόλοου κάρφωμα του Γκάλινατ στο τέλος, ενώ ο Άρης πήρε ώθηση από τον κόσμο του, όταν εκείνος ξεσηκώθηκε με την πρόκριση της ποδοσφαιρικής ομάδας επί της ΑΕΚ.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τολιόπουλος έκανε μεγάλο ματς με 20 πόντους και μεγάλα τρίποντα στο τέλος, ενώ φυσικά και ο Γκάλινατ με καλάθι νίκης και 14 πόντους

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Μακουντού εμεινε στους 4 πόντους και δεν βοήθησε.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Χάρελ μπορεί να έβαλε 6 πόντους, αλλά πέτυχε δύο μεγάλα τρίποντα στα τελευταία λεπτά.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Φέρελ είχε 13 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το μόλις 6/22 τρίποντα των ηττημένων.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Άρης φιλοξενείται από την ΑΕΚ στις 20/1, ενώ μια μέρα πριν η Μπουντούτσνοστ φιλοξενείται από την Τσιμπόνα.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 34-39, 54-63, 76-75

΄λ

ξη