Σάβιτς: «Αν λεγόσουν -ιτς ήσουν σουτέρ, τώρα το παιχνίδι έχει αλλάξει»

Σάβιτς: «Αν λεγόσουν -ιτς ήσουν σουτέρ, τώρα το παιχνίδι έχει αλλάξει»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Σάβιτς: «Αν λεγόσουν -ιτς ήσουν σουτέρ, τώρα το παιχνίδι έχει αλλάξει»
Το μπάσκετ αλλάζει και ο Ζόραν Σάβιτς σχολίασε τα νέα δεδομένα που επικρατούν στο άθλημα, φέρνοντας ως παράδειγμα τους Σέρβους.

Η κατάχρηση στο τρίποντο αποτελεί τη νέα τάση των ομάδων, ο Στεφ Κάρι σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και ο Γκρεγκ Πόποβιτς έχει αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αυτό δεν είναι μπάσκετ! Ας έχουμε και τετράποντα ή πεντάποντα. Ας το κάνουμε τσίρκο...». Από την πλευρά του, ο Ζόραν Σάβιτς δείχνει να συμμερίζεται την άποψη του Coach Pop και σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική Mozzartsport, σχολίασε την αλλαγή στο παιχνίδι.

«Παλαιότερα, αν το επώνυμό σου τελείωνε σε -ιτς, ήσουν γεννημένος σουτέρ. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον η ανάπτυξη των παικτών στον βωμό του αποτελέσματος έχει διαφοροποιήσει τα πράγματα. Ελάχιστοι είναι πια οι παίκτες που μπορούν να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλό τους σε καταστάσεις "ένας εναντίον ενός", δίχως pick-n-roll. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την εκμάθηση των βασικών. Παλιά ήμασταν ένα έθνος που έβγαζε σουτέρ, η πιο δύσκολη θέση στην εθνική ομάδα μπάσκετ της Γιουγκοσλαβίας ήταν το "2". Τώρα κάποιος θα πετύχει τρία τρίποντα... Κάποια πράγματα δεν γίνονται σωστά στις μικρές κατηγορίες. Υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα που κατά την γνώμη μου δεν έχει νόημα» ανέφερε ο General Manager της Παρτιζάν.

@Photo credits: ABA Liga