Πρόεδρος Ερυθρού Αστέρα: «Φταίει η ομοσπονδία για την αποτυχία της Σερβίας στο Eurobasket»

Newsroom
Πρόεδρος Ερυθρού Αστέρα: «Φταίει η ομοσπονδία για την αποτυχία της Σερβίας στο Eurobasket»

bet365

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς, πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, υποστήριξε ότι για την αποτυχία της εθνικής Σερβία, η ευθύνη βαραίνει μόνο την ομοσπονδία μπάσκετ.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Τσόβιτς είπε για το «κάζο» των Σέρβων στα νοκ άουτ ματς: «Συγχαρητήρια στους παίκτες. Δεν πρέπει να δέχονται επίθεση. Την ευθύνη φέρει η Σερβική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν καλοί παίκτες πριν από 30 χρόνια, αλλά στον αθλητισμό, δεν ζεις με την προηγούμενη δουλειά. Κάθε νέα μέρα είναι μια νέα απόδειξη» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Οι ιστορίες των ΜΜΕ ότι η Σερβία είναι χώρα του μπάσκετ είναι επιπόλαιες. Ποια χώρα του μπάσκετ; Μια χώρα όπου μια ομάδα φεύγει από το εθνικό πρωτάθλημα αλλά δεν τιμωρείται γι' αυτό. Και αυτή είναι η Παρτίζαν» θέλοντας να σταθεί στο γεγονός ότι η Παρτίζαν αποσύρθηκε από τα Playoffs του Σερβικού πρωταθλήματος: «Στην Ομοσπονδία όλοι σιωπούν και παριστάνουν τους "πεθαμένους". Τι μπασκετική χώρα είμαστε; Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Ας βάλουμε μια στρατηγική, ας κάνουμε ένα σχέδιο...»

Και συνέχισε: «Η χώρα του μπάσκετ είναι η Ισπανία που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η τελευταία ομάδα βιώνει μια αλλαγή γενιάς αλλά εξακολουθεί να κερδίζει ξανά το τρόπαιο. Είναι η πιο επιτυχημένη μπασκετική χώρα στην Ευρώπη αυτόν τον αιώνα, ενώ εμείς ζούμε ακόμα σε παλιές δόξες».

Επίσης ανέφερε ο Τσόβιτς: «Δεν υπήρχε Σέρβος διαιτητής στον τελικό του Eurobasket. Στην καλύτερη πεντάδα δεν υπήρχε Σέρβος. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκλείστηκε νωρίς όπως και ο Νίκολα Γιόκιτς αλλά εκείνος δεν συμπεριλήφθηκε. Δείχνει πόσο αδύναμοι και αναποτελεσματικοί είμαστε. Δεν αναρωτιόμαστε για τίποτα, έχουμε γίνει άσχετοι. Νομίζω ότι αυτό είναι το τελευταίο σήμα για να διορθωθούν κάποια πράγματα. Όταν βλέπω τι είδους ηλίθιοι υπερασπίζονται αυτή την αποτυχία στα μέσα ενημέρωσης, μου είναι ξεκάθαρο γιατί φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Θυμηθείτε το 1995 και το 1996, κάναμε μια στρατηγική εκείνη την εποχή και κυβερνούσαμε το μπάσκετ για χρόνια. Έχω το δικαίωμα να το πω αυτό γιατί έχω αποτελέσματα πίσω μου. Και ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ως πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα»

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα