EuroBasket 2022, Ισπανία - Γαλλία: Αδιανόητο ημίχρονο από τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με 6/7 τρίποντα (vid)

Δημήτρης Οικονόμου
EuroBasket 2022, Ισπανία - Γαλλία: Αδιανόητο ημίχρονο από τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με 6/7 τρίποντα (vid)

bet365

Ο πρωταγωνιστής του τελικού του EuroBasket έχει ένα όνομα, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που έσπασε τα κοντέρ από το τρίποντο και η Ισπανία προηγείται με 47-37 της Γαλλίας στο ημίχρονο.

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ή κατά κόσμον Μπο Κρουζ, όπως τον μάθαμε από το «Hustle» ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των πρώτων 13 λεπτών του τελικού του EuroBasket, δίνοντας στην Ισπανία προβάδισμα μέχρι και 19 πόντους κόντρα στους Γάλλους. Η «ρόχα» προηγήθηκε με 35-16 χάρη σε ένα κρεσέντο του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με 4/5 και λίγο αργότερα ήρθε η πέμπτη του... βόμβα για το 41-22 για να ολοκληρώσει με 6/7. Η Γαλλία παρόλα αυτά μείωσε σε 47-37 με το πέρας των 20 λεπτών.

Μάλιστα σκοράροντας 6 τρίποντα σε δέκα λεπτά συμμετοχής, πέτυχε ό,τι δεν είχε κάνει σε ολόκληρο το EuroBasket, όπου σε κανένα παιχνίδι δεν είχε σκοράρει περισσότερα από δύο. Ενώ παράλληλα έγινε και ο δεύτερος παίκτης που έρχεται από τον πάγκο σε τελικό και σκοράρει 4 ή περισσότερα τρίποντα τα τελευταία 15 χρόνια. Ο προηγούμενος που το είχε πετύχει ήταν ο Κλέμεν Πρέπελιτς με τη Σλοβενία το 2017, κατακτώντας το τρόπαιο...

Δείτε τον εκπληκτικό Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα