Λορένα Τόρες: Η γυναίκα πίσω από το «θαύμα» της Ισπανίας

Λορένα Τόρες: Η γυναίκα πίσω από το «θαύμα» της Ισπανίας

Λορένα Τόρες: Η γυναίκα πίσω από το «θαύμα» της Ισπανίας

bet365

H Λορένα Τόρες λατρεύει τη δουλειά της. Βρέθηκε στο επιτελείο της Ισπανίας, μετά από πρόταση του Σέρτζιο Σκαριόλο. Και στην ευθύνη της είναι μία... χούφτα σημαντικών πραγμάτων. Η Ισπανίδα εξηγεί στο Gazzetta πως είναι να εργάζεται στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αποστολή στο Βερολίνο: Μιχάλης Γκιουλένογλου

Από το NBA, στο EuroBasket 2022. Και στο πλευρό του Σέρτζιο Σκαριόλο. Κατόπιν δικής του επιθυμίας. Η Λορένα Τόρες είναι μία ακόμη γυναίκα σε μία ομάδα που απαρτίζεται από άνδρες.

Μία από τις ελάχιστες γυναικείες παρουσίες σε αυτό EuroBasket. Αλλά εξαιρετικά σημαντική στο χρυσό θρίαμβο της Ισπανίας.

Στην προθέρμανση είναι κάθε φορά στο παρκέ, για να βοηθήσει τους παίκτες στη διαδικασία των σουτ. Και μετά παίρνει τη θέση της στον ισπανικό πάγκο και παρατηρεί.

Αυτή ουσιαστικά είναι η δουλειά της. Το κάνουμε να φαίνεται τόσο απλό. Τόσο πεζό. Μα δεν είναι σε καμία περίπτωση. Η Τόρες διαθέτει αρκετές αρμοδιότητες στο θαύμα της Ισπανίας στο Βερολίνο.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της

Είναι ο άνθρωπος που εξετάζει και μετράει την προσπάθεια κάθε παίκτη στην προπόνηση. Αυτή ενημερώνει τον Σκαριόλο και τους συνεργάτες του αν κάποιος παίκτης δεν έδωσε το 100%. Και αν κάποιος το ξεπέρασε.

Η Τόρες δεν είναι πρωτάρα στο χώρο. Έχει θητεύσει στους Σαν Αντόνιο Σπερς του Γκρεγκ Πόποβιτς και στους Φιλαντέλφια 76ερς. Και πλέον το EuroBasket 2022 είναι η νέα πρόκλησή της. Μία γυναίκα σε έναν ανδρικό κόσμο.

Με αυτή την κίνηση φιλοδοξεί να ανοίξει το δρόμο και για άλλες γυναίκες που θέλουν να τολμήσουν κάτι αντίστοιχο.

«Οι παίκτες είναι υπέροχοι, συνήθως είναι πολύ καλοί και σέβονται τι λέμε. Προφανώς δεν είναι πάντα εύκολο, δεν λέω ότι είναι εύκολο, όμως οι παίκτες είναι πολύ καλοί. Αυτό που είναι δύσκολο είναι όταν ο κόσμος αναρωτιέται “τι κάνει μία γυναίκα εδώ;”, “θα είναι αρκετά καλή;”. Υπάρχει αρκετός θόρυβος τριγύρω από μία γυναίκα, η οποία βρίσκεται σε ανδρική ομάδα, αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Όμως με τον χρόνο και με το να είμαι επαγγελματίας, αποδεικνύω πως ο κόσμος έχει λάθος», αποκρίθηκε όταν τη ρωτήσαμε για το πόσο εύκολο είναι να εργάζεται σε μία ανδρική ομάδα.

Όσο για το κίνητρό της, στι ξεκίνημα της καριέρας της; «Στην αρχή όταν ήμουν νεότερη, προφανώς με “πλήγωνε”, όμως τώρα είμαι πνευματικά δυνατότερη. Κάνω τη δουλειά μου, πάντα σκέφτομαι “προχώρα μπροστά, κάνε τη δουλειά σου και αυτό λέω και στους παίκτες, οταν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Κάνεις τη δουλειά σου, συνεχίζεις να δείχνεις σε όλους πως είναι λάθος».

Και για να μπορέσετε να καταλάβετε τι ακριβώς κάνει σε μία ομάδα όπως η Ισπανία, της ζητήσαμε να μιλήσει γι' αυτό.

«Η βασική μου δουλειά σε αυτή την ομάδα είναι η χρήση της τεχνολογίας για την καταγραφή τι κάνουν (σ.σ.: οι παίκτες) κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Η βασική μου δουλειά είναι στην προετοιμασία, τους βάζουμε ένα τσιπάκι και βλέπουμε τι κάνουν. Πόσο πολύ προσπαθούν ή τρέχουν. Με αυτές τις πληροφορίες μπορώ να πω στους προπονητές ότι π.χ. “αυτός ο παίκτης έκανε πολλά ή δεν κάναμε αρκετά, πρέπει να τους πιέσουμε ή να τους ξεκουράσουμε», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Ουσιαστικά στόχος μου είναι να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση σήμερα. Επίσης είμαι προπονήτρια ενδυνάμωσης, δουλεύω με παίκτες όπως ο Λορένζο, ο Ρούντι και ο Γιουλ όταν ήταν εδώ.

Και τέλος προσπαθώ να βοηθήσως τους συναδέλφους μου με τις γνώσεις μου στην ανάρρωση, τη διατροφή και τα συμπληρώματα».

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα