Eurobasket 2022, Γερμανία: Το 3ο μετάλλιο στην ιστορία της

Eurobasket 2022, Γερμανία: Το 3ο μετάλλιο στην ιστορία της

Γιώργος Κούβαρης
Eurobasket 2022, Γερμανία: Το 3ο μετάλλιο στην ιστορία της

bet365

Η Γερμανία κατέκτησε το 3ο της μετάλλιο στην ιστορία της στα Eurobasket και το 4ο συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.

Είχε χρυσό, είχε ασημένιο, μόνο το... χάλκινο έλειπε από τη συλλογή των Γερμανών όσον αφορά τα Eurobasket!

Μετά τη νίκη τους επί της Πολωνίας με 82-69 στον μικρό τελικό του 41ου πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, φόρεσαν για τρίτη φορά κάποιο μετάλλιο στο στήθος τους όσον αφορά τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Φυσικά το αποκορύφωμα της παρουσίας τους στα Eurobasket ήταν το 1993 (και πάλι επί γερμανικού εδάφους) όταν και σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό την Ρωσία ύστερα από ένα «γκολ φάουλ» του αείμνηστου Κρίστιαν Βελπ με σκορ 71-70.

Το 2005 και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιρκ Νοβίτσκι η Γερμανία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο του Eurobasket, καθώς στον μεγάλο τελικό του Βελιγραδίου είχε γνωρίσει την ήττα από την Ελλάδα με σκορ 78-62.

Επίσης η Γερμανία κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2002 στην Ιντιανάπολις, όταν στον μικρό τελικό είχαν επικρατήσει της Νέας Ζηλανδίας με 117-94 με 29 πόντους του Νοβίτσκι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα