Κόπονεν στο Gazzetta: «Σταματάω το μπάσκετ, δεν αντέχω άλλο»

Κόπονεν στο Gazzetta: «Σταματάω το μπάσκετ, δεν αντέχω άλλο»

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Κόπονεν στο Gazzetta: «Σταματάω το μπάσκετ, δεν αντέχω άλλο»

bet365

Το ρέκβιεμ του Πέτερι Κόπονεν. Ο αποκλεισμός της Φινλανδίας έφερε το τέλος στην καριέρα του άλλοτε παίκτη της Μπαρτσελόνα.

Αποστολή στο Βερολίνο: Μιχάλης Γκιουλένογλου

Τα δακρυσμένα μάτια του έκρυβαν ένα μυστικό. Ο Πέτερι Κόπονεν αποχώρησε από το παρκέ, μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ισπανία και τη Φινλανδία, με την μπάλα του αγώνα.

Ήθελα να κρατήσει την μπάλα από το τελευταίο παιχνίδι του. Το ύστατο ματς της καριέρας του, η οποία ξεκίνησε το 2004. '

Μιλώντας στο Gazzetta, ο Φινλανδός εξήγησε τους λόγους που έφεραν το μεγάλο φινάλε.

«Σταματάω την καριέρα μου, γενικότερα. Πέρσι, όταν γύρισα στην πατρίδα μου για να παίξω, τους είχα πει ότι αυτή θα ήταν η τελευταία χρονιά μου. Και θα παίξω με την Εθνική και στο EuroBasket 2022. Σωματικά δεν μπορώ να παίξω πια, έχω ένα σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να σταματήσω. Τα τρία με τέσσερα χρόνια έχω αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες με αυτό το θέμα και δεν μπορώ να παίξω. Είμαι ευγνώμων, είμαι τόσο χαρούμενος που ήμουν εδώ και μπόρεσα να αγωνιστώ με την Εθνική ομάδα», είπε στο Gazzetta.

«Σωματικά ήταν τόσο δύσκολο...»

«Όλοι μου είπαν "ευχαριστώ" μετά το ματς, αγωνίζομαι για 16 χρόνια με την Εθνική ομάδα, είναι η ζωή μου. Ταυτόχρονα, είμαι ανακουφισμένος που τελείωσε. Σωματικά ήταν τόσο δύσκολο. Στην αρχή φοβόμουν πως θα είναι η ζωή μετά το μπάσκετμπολ, γιατί παίζει σχεδόν 20 χρόνια, αλλά τώρα θα υπάρχει χρόνος για την οικογένειά μου και για άλλα πράγματα στη ζωή», συμπλήρωσε ο Φινλανδός.

Όσο για το αν θα ήθελε να έχει πάει ένα σκαλοπάτι παραπάνω σε αυτό το EuroBasket; «Σίγουρα θέλαμε την τετράδα. Ξέραμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε ένα εξαιρετικό ματς. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε απίστευτη ενέργεια, αλλά η Ισπανία βρήκε ρυθμό και η άμυνά μας δεν λειτούργησε καλά. Είμαι περήφανος γι' αυτή την ομάδα, είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας, αλλά μείναμε συνέχεια ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα