Παπανικολάου στο Gazzetta: «Ήταν μία μάχη, παλέψαμε και στο τέλος βγήκαμε νικητές» (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Παπανικολάου στο Gazzetta: «Ήταν μία μάχη, παλέψαμε και στο τέλος βγήκαμε νικητές» (vid)

bet365

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο Gazzetta μετά την πρόκριση επί της Τσεχίας και τόνισε τη δυναμική του αντιπάλου, αλλά και την αλλαγή της εικόνας της Εθνικής στην άμυνα κατά το δεύτερο μισό που ήταν και το... κλειδί.

Αποστολή στο Βερολίνο: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Η Εθνική... ανασυντάχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και δη στο τελευταίο δεκάλεπτο κόντρα στην Τσεχία και με το τελικό 94-88 πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Eurobasket 2022.

Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Κώστας Παπανικολάου, φιλοξενήθηκε από το Gazzetta και τον Κωνσταντίνο Μελάγιες, μετά το τέλος του ματς και στάθηκε στην αμυντική προσπάθεια της ομάδας που για ακόμη μία φορά γύρισε τον διακόπτη και οδήγησε στην επικράτηση.

Συγκεκριμένα είπε: «Τέλος καλό, όλα καλά! Αλλά έτσι είναι... Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο εδώ που έχουμε φτάσει τώρα και σίγουρα η Τσεχία είναι μία ομάδα που κατά την προσωπική μου άποψη δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην τέταρτη θέση του ομίλου της. Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, δυνατή. Ξέρει τί θέλει μέσα στο γήπεδο, έχει κορμιά, έχει ταλέντο... Ήταν μία μάχη, παλέψαμε και στο τέλος βγήκαμε νικητές.

Δεν νομίζω ότι φάνηκε κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ίσα ίσα ήμασταν πολύ ψύχραιμοι ακόμη και σε καταστάσεις που βρεθήκαμε με τους πέντε πόντους κάτω. Είχαμε την ψυχραιμία, βγάλαμε plays, βγάλαμε άμυνες και είδαμε ότι για άλλη μία φορά μέσα από την άμυνά μας καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, γιατί αυτό ήταν το λάθος που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήμασταν δυνατοί αμυντικά.

Δεν είχαμε έναν εύκολο αντίπαλο απέναντί μας. Για αυτό νομίζω ότι υπήρχε αυτή η ψυχραιμία που σου λέω. Ξέραμε ότι αν γυρίσουμε στα βασικά μας θα έχουμε τις ευκαιρίες μας να περάσουμε μπροστά, να κερδίσουμε το παιχνίδι και να προχωρήσουμε παρακάτω».

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα