Ιτούδης στο Gazzetta: «Ο Γιάννης παραμένει ταπεινός και αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο» (vid)

Ιτούδης στο Gazzetta: «Ο Γιάννης παραμένει ταπεινός και αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο» (vid)

bet365

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στον Κωνσταντίνο Μελάγιες και την κάμερα του Gazzetta στο Βερολίνο για την ταπεινότητα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αμέσως μετά την πρόκριση της Ελλάδας στους «8» του EuroBasket.

Αποστολή στο Βερολίνο: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για όσα έδειξαν οι παίκτες του στο παρκέ, μετά τη νίκη πρόκριση επί της Τσεχίας με 94-88 και μίλησε για την ταπεινότητα που δείχνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ονομάζοντάς τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη στο Gazzetta

«Ο Παπανικολάου, ο Σλούκας και ο Παπαπέτρου έκαναν πολύ καλή δουλειά. Κλείνουν όλοι τον Γιάννη, αλλά οι αθλητές πρέπει να σουτάρουν. Αν αστοχήσουν είναι δικό μου το πρόβλημα, αυτή είναι η ουσία. Ο Γιάννης βρήκε πάσες και χώρους να δημιουργήσει. Όταν βρίσκεις κάποια σουτ θα τους αναγκάσεις να βγουν από τη ρακέτα, ήταν πολύ συμπαγείς μέσα. Για να βγουν έξω πρέπει να το δημιουργήσεις και το πράξαμε, αλλά την αυτοπεποίθησή μας τη χτίσαμε από το αμυντικό κομμάτι».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Αποδεικνύει ο Γιάννης ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Εκπληκτική, ηγετική εμφάνιση αλλά το πιο βασικό είναι το πόσο ταπεινός μένει και πόσο αληθινή προσέγγιση έχει στο άθλημα. Είμαστε περήφανοι που ο κόσμος μας πιστεύει αλλά δεν είμαστε υπερόπτες γιατί υπάρχουν ικανοί αντίπαλοι. Σε ένα νοκ άουτ τα έχουμε δει όλα, όπως σε ένα Final-4 ή σε ένα Κύπελλο».

Για το αποτέλεσμα της Ιταλίας και αν αυτό ήταν καμπανάκι: «Το είπα στους προπονητές ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μπούμερανγκ, να δώσει ώθηση στην Τσεχία ότι μπορεί να πετύχει».

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα