Ιτούδης: «Θετικό ότι ο Κώστας Αντετοκούνμπο πήρε ποιοτικά λεπτά, σέβομαι την Τσεχία»

Νίκος Καρφής
Ιτούδης: «Θετικό ότι ο Κώστας Αντετοκούνμπο πήρε ποιοτικά λεπτά, σέβομαι την Τσεχία»

bet365

O Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στον Γιάννη και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, αλλά και την Τσεχία

Η Ελλάδα επικράτησε της Εσθονίας και έκανε το 5/5 στον όμιλο και πλέον θα κοντραριστεί με την Τσεχία στους 16. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποχώρησε με ενοχλήσεις στο δεξί πόδι στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο ο Δημήτρης Ιτούδης μετά το τέλος του παιχνιδιού καθησύχασε όλο τον κόσμο.

Ο προπονητής της Εθνικής μας, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς και στάθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ πρόσθεσε πως σέβεται την ομάδα της Τσεχίας, η οποία διαθέτει παίκτες υψηλού επιπέδου.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη στον όμιλο και την πρώτη θέση στον όμιλο. Μοιράσαμε τον χρόνο και είναι θετικό ότι ο Κώστας Αντετοκούνμπο πήρε κάποια ποιοτικά λεπτά. Παίξαμε καλά, δείξαμε σοβαρότητα στην προσέγγιση του αγώνα, από σεβασμό απέναντι σε όλους και φυσικά στους εαυτούς μας. Συγχαρητήρια στις ομάδες που πέρασαν, αλλά και σε αυτές που δεν συνεχίζουν για τις μάχες που έδωσαν».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την αλλαγή του: «Ο Γιάννης έγινε αλλαγή και δεν θα επέστρεφε στο ματς. Έκανε την αποθεραπεία που θα έκανε πίσω από κλειστές πόρτες. Απλά τώρα το έκανε μπροστά στον κόσμο. Όλα είναι καλά».

Για την επόμενη αναμέτρηση με την Τσεχία: «Δεν ξέρω την τύχη που θα έχουμε ή όχι. Με όλο τον σεβασμό στο παρελθόν, ό,τι έγινε τότε έγινε. Σέβομαι την ομάδα της Τσεχίας, αλλά δεν έχει σημασία ό,τι έγινε στο παρελθόν. Είναι ωραίο για τα ΜΜΕ να κάνουν αναφορές και συγκρίσεις, αλλά εμείς σεβόμαστε τον αντίπαλο. Διαθέτουν παίκτες υψηλού επιπέδου. Είναι ένα νοκ άουτ ματς, το προσεγγίζουμε σαν τελικό γιατί είναι τέτοιους. Κάναμε τη δουλειά μας στην πρώτη φάση, αλλά τώρα έχουμε τελικούς. Κάθε ομάδα έχει τις αρετές της. Είναι μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή και τις ίδιες συνήθειες εδώ και χρόνια. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Για την παρουσία της ομάδας και το χρόνο που έδωσε σε όλους τους παίκτες του: «Είμαι ευχαριστημένος με την πρόοδο που είχαμε. Σήμερα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερους πόντους. Για παράδειγμα ο Λαρεντζάκης έδωσε τέσσερις έξτρα πάσες και μοίρασε σωστά την μπάλα. Αυτό λέει πολλά, ας μην μπήκαν τα ελεύθερα σουτ. Θα μπορούσε να έχει 4 ασίστ. Όταν έχεις θέληση να πασάρεις και να βρεις την καλύτερη επιλογή, είναι κάτι που μας αρέσει».

Για την αντιμετώπιση του σημερινού ματς: «Θέλαμε να δούμε το παιχνίδι σοβαρά. Ήμασταν ήδη πρώτοι, αλλά πάμε στο Βερολίνο όπου θα έχουμε αύριο βραδινή προπόνηση και δεν ξέρω αν θα την κάνουμε. Αν δεν έπαιζαν κάποιοι παίκτες, δεν θα είχαν ρυθμό. Έπρεπε να το σκεφτώ αυτό. Ανοίξαμε το ροτέισον για να πάρουν όλοι λεπτά και να δώσουν ποιότητα στην ομάδα σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Και οι δώδεκα παίκτες μου απέδειξαν πως είναι αυτοί που άξιζαν να είναι εδώ. Αξίζουν όμως όλοι όσοι συμμετείχαν στην προετοιμασία το χειροκρότημα. Αυτό είναι το νόημα της ομάδας. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, αλλά ο καθένας αποδεικνύει τώρα γιατί άξιζε να είναι εδώ. Θα ήθελα στο μέλλον να έχω μαζί μου 14 παίκτες».

Όσο για την ευχή του; «Η ευχή κάθε προπονητή είναι να έχουν υγεία οι παίκτες και να μπορούμε να επιλέξουμε εμείς την καλύτερη ομάδα. Ο καθένας έχει ρόλο, όταν μπορούμε σε ένα τουρνουά με 5 παιχνίδια σε 7 μέρες χρειάζεται άνοιγμα στο ροτέισον από παίκτες που δίνουν ανάσες αλλά και ποιότητα. Αυτό που έχουμε δει είναι πως και οι 12 έχουν δώσει όλο τον εαυτό τους».

Ο Μιχάλης Λούντζης από την πλευρά του δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Κώστας Αντετοκούνμπο, επέστρεψε υγιής και έπαιξε. Επίσης, γιατί είμαστε πρώτοι στον όμιλο απέναντι σε καλές ομάδες και δείξαμε διαφορετικές πτυχές. Τώρα όμως αρχίζουν τα νοκ άουτ, δεν υπάρχει περιθώριο να εμφανιστούμε με λιγότερη συγκέντρωση από ό,τι απαιτείται».

@Photo credits: INTIME
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα