Λιθουανία-Γερμανία 107-109: Ένσταση της Λιθουανίας μετά την ήττα από τη Γερμανία για διαιτητικό λάθος

Λιθουανία-Γερμανία 107-109: Ένσταση της Λιθουανίας μετά την ήττα από τη Γερμανία για διαιτητικό λάθος

bet365

Την ένστασή της για λάθος των διαιτητών και μία... χαμένη βολή κατέθεσε η Λιθουανία μετά την ήττα από την Γερμανία, όπως επιβεβαίωσε ο Μακσίβτις στην συνέντευξη Τύπου.

Η Λιθουανία πάλεψε για την ανατροπή κόντρα στη Γερμανία και έφτασε μέχρι και τις δύο παρατάσεις για να γνωρίσει τελικά την ήττα με 107-109. Παρόλα αυτά, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε έπειτα από λάθος των διαιτητών και μία χαμένη βολή στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας κέρδισε ένα ζευγάρι βολών, με τους διαιτητές να χρεώνουν και με τεχνική ποινή τον πάγκο της Γερμανίας. Παρόλα αυτά, ο σέντερ των Πέλικανς εκτέλεσε μόνο τις βολές για το φάουλ, με τους διαιτητές να... παραβλέπουν την μία παραπάνω από την «τιμωρία» του Χέρμπερτ.

Ο Κάζις Μακσβίτις βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου και εξήγησε το συμβάν, επιβεβαιώνοντας πως η Λιθουανία έχει προχωρήσει ήδη την διαδικασία της ένστασης για αυτό το σοβαρό λάθος που όπως τονίζει θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα. «Οι παίκτες έπαιξαν καλά και πάλεψαν μέχρι το τέλος. Ακόμη δεν καταλαβαίνω πώς ο διαιτητής δεν μας άφησε να εκτελέσουμε ακόμη μία βολή για την τεχνική ποινή. Πήγα σε εκείνον για να του υπενθυμίσω πως έπρεπε να έχουμε ακόμη μία βολή αλλά με αγνόησε.

Καταθέσαμε ένσταση... Δεν είμαστε χαρούμενοι με αυτό που γίνεται γιατί σε κάθε αγώνα μας σφυρίζουν οι ίδιοι διαιτητές. Δεν καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα...Κάναμε ένσταση!».

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα