Λαρεντζάκης στο Gazzetta: «Η ομάδα έχει μέταλλο, ο Ντόρσεϊ αυτό που έλειπε από την Εθνική» (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Λαρεντζάκης στο Gazzetta: «Η ομάδα έχει μέταλλο, ο Ντόρσεϊ αυτό που έλειπε από την Εθνική» (vid)

bet365

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στάθηκε μπροστά στην κάμερα του Gazzetta μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Ιταλίας και τόνισε το μέταλλο από το οποίο είναι... φτιαγμένη η ομάδα, πλέκοντας το εγκώμιο του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Η Εθνική διπλασίασε τις νίκες της στο Eurobasket 2022 επικρατώντας της Ιταλίας στο Mediolanum Forum με 85-81 και «αγκάλιασε» την πρωτιά του τρίτου γκρουπ.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στον απεσταλμένο του Gazzetta στο Μιλάνο, Κωνσταντίνο Μελάγιες, τονίζοντας πως:

«Μεγάλη νίκη, κάναμε το 2/2. Πολύ σημαντικό αυτό για τη συνέχεια για τον όμιλό μας, για εμάς! Όσο περνούν τα παιχνίδια πιστεύω ότι θα γινόμαστε πιο πολύ ομάδα, θα υπάρχουν περισσότεροι αυτοματισμοί. Η ομάδα δείχνει πολύ μεγάλο μέταλλο, υπάρχει ταλέντο. Θεωρώ ότι όλοι είναι έτοιμοι να παίξουν ανά πάσα στιγμή και πάμε για την συνέχεια.

Δεν ξέρω αν έκανα τη διαφορά ή όχι. Εγώ μπήκα εκείνη την ώρα να δώσω αυτό που μπορώ, αυτό που ξέρω. Θεωρώ ότι βοήθησα και από εκεί και πέρα κρατάμε τη νίκη. Θέλαμε να κρατήσουμε τη διαφορά, πάλι μας γύρισαν μία διαφορά και πρέπει να το κοιτάξουμε, αλλά από εκεί και πέρα ήταν ένας σημαντικός αγώνας για εμάς που νικήσαμε και συνεχίζουμε.

Είναι καλές οι ομάδες, σίγουρα το επίπεδο πολύ υψηλό, αλλά όπως είπα και πριν ακόμη δεν υπάρχουν οι αυτοματισμοί, δεν έχουμε δουλέψει πολλά πράγματα, οπότε θεωρώ ότι παίζει ρόλο πως έχουν μερικά παιδιά που δεν είναι 100% έτοιμα και όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους.

Είχαμε πει ότι αυτή τη στιγμή ο Φοντέκιο είναι ο αρχηγός της Εθνικής και ο παίκτης που παίρνει όλες τις αποφάσεις στην επίθεση, οπότε ήμασταν πολύ προσαρμοσμένοι πάνω του. Έπαιξε πολύ, σίγουρα θα βρει κάποιες φάσεις, είναι καλός παίκτης προς Θεού, αλλά πιστεύω ότι κάναμε σε γενικές γραμμές καλή δουλειά.

Τα επόμενα παιχνίδια θεωρητικά είναι με πιο αδύναμες ομάδες, αλλά από εκεί και πέρα όλες είναι ισάξιες και ικανές από το οτιδήποτε. Ρωτήστε τον κόουτς δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του να σας πω την αλήθεια, αλλά πιστεύω θα είμαστε σοβαροί και στα επόμενα παιχνίδια.

Η αλήθεια είναι ότι όταν μπαίνει το σουτ ο Ντόρσεϊ είναι παιχταράς, αλλά μερικές φορές όταν δεν μπαίνει... Πραγματικά έχει τεράστια επαφή με το καλάθι, τρομερό ταλέντο και είναι αυτό που έλειπε από την Εθνική τόσα χρόνια».

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα