Παναγιώτης Γιαννάκης στο Gazzetta: «Εχουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, αλλά η ομάδα πάνω απ' ολα»

Παναγιώτης Γιαννάκης στο Gazzetta: «Εχουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, αλλά η ομάδα πάνω απ' ολα»

Παναγιώτης Γιαννάκης στο Gazzetta: «Εχουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, αλλά η ομάδα πάνω απ' ολα»

bet365

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι στο Μιλάνο για να παρακολουθήσει τις αναμετρήσεις της Ελλάδας στο EuroBasket 2022 και μίλησε στο Gazzetta για το τουρνουά που άρχισε σήμερα.

Αποστολή στο Μιλάνο: Μιχάλης Γκιουλένογλου

Το EuroBasket 2022 δεν μπορεί να ξεκινήσει, αν δεν εμφανιστεί ο «Δράκος». Μία πρωινή βόλτα στο Ντουόμο του Μιλάνο, ήταν αρκετή για να φέρει το Gazzetta μπροστά στον Παναγιώτη Γιαννάκη!

Ο χρυσός νικητής δύο EuroBasket, ως παίκτης και ως προπονητής, έφτασε στην ιταλική πόλη, προκειμένου να παρακολουθήσει τα δύο πρώτα ματς της Εθνικης, κόντρα στην Κροατία και την Ιταλία. Και στη συνέχεια να ανανεώσει το ραντεβού του με τη «γαλανόλευκη» στο Βερολίνο, για την τελική φάση του EuroBasket 2022.

«Ο στόχος τα νοκ άουτ...»

Ο Γιαννάκης μίλησε στο Gazzetta για την Εθνική, τη φετινή διοργάνωση, αλλά και για τον ίδιο και την πιθανότητα να μπορούσε να αγωνιστεί ξανά σε αυτό το τουρνουά.

«Πρέπει να αποκτήσουμε συνοχή, να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο και οι παίκτες να δουλεύουν όλοι μαζί και να το ευχαριστηθούν», είπε ο Γιαννάκης, ενόψει της έναρξης του τουρνουά.

Και συνέχισε, μιλώντας για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και για το αν η παρουσία του είναι αρκετή για να εγγυηθεί μία επιτυχία: «Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και είναι προσόν να τον έχεις στην ομάδα σου. Αλλά το πιο σημαντικό είναι το σύνολο. Πρέπει να αποκτήσουμε συνοχή. Θεωρώ ότι η πρόκριση στον επόμενο γύρο είναι δεδομένη και αυτά τα πέντε ματς αποτελούν την καλύτερη προετοιμασία για τα νοκ άουτ ματς, όπου η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη».

«Έχω νιώσει αρκετή αδρεναλίνη...»

Ο Γιαννάκης έχει... φάει τα EuroBasket με το «κουτάλι». Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο να ήθελε να αγωνιστεί σε άλλο ένα; «Χαίρομαι να βλέπω τους άλλους να παίζουν. Στα χρόνια που ήμουν αθλητής έχω νιώσει μπόλικη αδρεναλίνη, έχω μοιραστεί το παρκέ με μεγάλους παίκτες. Το χρόνο δεν τον νικάει κανείς. Το μπάσκετ μου έδωσε πολλά και στο κομμάτι του αθλητή, αλλά και σε αυτό του ανθρώπου», αποκρίθηκε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα