Βράνκοβιτς στο Gazzetta: «Να σταματήσουμε τον Γιάννη; Δεν θα είναι αρκετό...»

Βράνκοβιτς στο Gazzetta: «Να σταματήσουμε τον Γιάννη; Δεν θα είναι αρκετό...»

bet365

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς στο Gazzetta. Για το ματς της Ελλάδας με τον Κροατία, τη νέα προσπάθεια της ομάδας του, αλλά και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αποστολή στο Μιλάνο: Μιχάλης Γκιουλένογλου

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς δεν μπορεί να περάσει απαρητήρητος. Δεν είναι δυνατόν. Έχει αποχωριστεί τα παρκέ εδώ και χρόνια. Μα δεν έφυγε ούτε μία στιγμή μακριά από το μπάσκετ.

Θα ήταν άδικο να το έκανε. Και για το μπάσκετ. Και για τον ίδιο. Ο άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού ανήκει στη γενιά των αθλητών που θέλησαν να αλλάξουν το μπάσκετ, αφού πρώτα το έζησαν από την πλευρά του παίκτη και αναφώνησαν πως το μπάσκετ χρειάζεται παλιούς αθλητές και όχι άλλους... τεχνοκράτες. Έκριναν πως κάποιες καταστάσεις έπρεπε να διαφοροποιηθούν.

Το διαφορετικό μετερίζι των τελευταίων ετών διαθέτει και ένα εξαίρετο αξίωμα: Πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Κροατίας. Και ο... μπροστάρης στην προσπάθεια της Εθνικής Κροατίας στο EuroBasket 2022.

Ο Βράνκοβιτς μίλησε στο Gazzetta για την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Κροατία, αλλά και για την νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Ηrvatska μετά τον οριστικό αποκλεισμό της από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Τι ακριβώς αναζητεί η Κροατία σε αυτό το τουρνουά;

«Είναι δύσκολο να πούμε. Γιατί είχαμε κάποιες σκληρές ήττες, όπως αυτή απέναντι στη Φινλανδία (σ.σ.: η οποία τους έβγαλε οριστικά από τη διεκδίκηση της πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο).

Έχουμε κάποιους νέους παίκτες, όχι παίκτες που δεν έχυν αγωνιστεί ξανά, αλλά καινούργια πρόσωπα, όπως ο Κρούνο Σιμόν ή ο Μάρκοβιτς και ο Σμιθ, οπότε θα δούμε την Παρασκευή».

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς στο Μιλάνο

Το πρώτο ματς θα είναι απέναντι στην Ελλάδα. Ποια είναι η γνώμη σου για την αναμέτρηση και την Ελλάδα;

«Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Είναι μία καλή ομάδα. Σε κάποιες αναμετρήσεις, στην αρχή της προετοιμασίας, αλλά και στα ματς των προκριματικών, ειδικά απέναντι στη Σερβία, έδειξε ότι είναι μία σκληρή ομάδα. Θα είναι ζόρικο ματς, αλλά ελπίζω ότι θα παίξουμε καλά. Και τότε πρέπει να βρούμε νίκες και απέναντι στις άλλες ομάδες».

Είναι αρκετό για την Κροατία να σταματήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, προκειμένου να φτάσει στη νίκη;

«Δεν νομίζω. Είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ελλάδας, αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και να σουτάρουν από την περιφέρεια. Οπότε είναι μία πολύ καλή ομάδα και με τον Γιάννη γίνεται μία εξαιρετική ομάδα».

«Όταν αισθάνομαι ότι προκαλώ πίεση, κάνω στην άκρη»

Πώς είναι για τους παίκτες να έχουν στο πλευρό τους ένα θρύλο του Γιουγκοσλάβικου μπάσκετ;

«Ελπίζω να είναι θετικό. Μερικές φορές καταλαβαίνω πως μπορεί να προκαλεί πίεση, να τους κάνει να αισθάνονται πίεση, αλλά είμαι εδώ για να τους βοηθήσω, με τη συμβουλές μου, με την πείρα μου. Όταν αισθάνομαι ότι νιώθουν πίεση, τότε θα κάνω στην άκρη».

Προσπαθείς να βοηθάς στις προπονήσεις, να δώσεις κάποιες συμβουλές στους σέντερ της ομάδας;

«Δεν είμαι πάντα στο γήπεδο. Βρέθηκα κάποιες φορές, αυτήν την περίοδο, πιο κοντά στην ομάδα. Ήθελα να δω πως συμπεριφέρονται, πώς προπονούνται και αν διαπιστώσω κάτι, τότε θα μιλήσω με τον κόουτς. Μερικές φορές πριν την προπόνηση ή πριν, μπορεί να μιλήσουμε, σε κάποιο διάλλειμα για καφέ».

@Photo credits: INTIME
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα