Ισπανία: Σαρώνει στις διοργανώσεις των νέων με επτά τελικούς και τρία χρυσά μετάλλια (vid)

Ισπανία: Σαρώνει στις διοργανώσεις των νέων με επτά τελικούς και τρία χρυσά μετάλλια (vid)

Ισπανία: Σαρώνει στις διοργανώσεις των νέων με επτά τελικούς και τρία χρυσά μετάλλια (vid)

bet365

Ένα εντυπωσιακό καλοκαίρι από άποψης συγκομιδής μεταλλίων ήταν αυτό για την Ισπανία, με τις ομάδες των μικρών ηλικιών της χώρας να παίζουν επτά τελικούς σε ισάριθμες διοργανώσεις.

Στον απόηχο της τέταρτης θέσης που κατέκτησε η Εθνική Παίδων στο EuroBasket U16 των Σκοπίων, η Λιθουανία επικρατούσε της Ισπανίας, παίρνοντας κατά κάποιον τρόπο εκδίκηση για τον τελικό του αντίστοιχο τουρνουά των Νέων της Ποντγκόριτσα.

Μπορεί η Εθνική Ισπανίας να προετοιμάζεται με αρκετές αλλαγές ενόψει EuroBasket, ωστόσο το... νέο αίμα βρίσκεται εδώ και αφήνει αισιόδοξους τους Ίβηρες για το μέλλον. Στα τουρνουά των μικρών ηλικιών του καλοκαιριού, η Ισπανία σάρωσε τα μετάλλια τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες.

Στις επτά διοργανώσεις που διεξήχθησαν μέχρι στιγμής, οι Ισπανοί κατέκτησαν επτά μετάλλια. Ναι, οι ομάδες τους ανέβηκαν ισάριθμες φορές στο βάθρο, με τρία χρυσά και τέσσερα ασημένια, ήτοι επτά τελικούς!

Τα μετάλλια της Ισπανίας

Χρυσά

  • EuroBasket U20 Νέων Ανδρών
  • EuroBasket U20 Γυναικών
  • EuroBasket U18 Εφήβων

Ασημένια

  • MundoBasket U17 Ανδρών
  • MundoBasket U17 Γυναικών
  • EuroBasket U18 Νεανίδων
  • EuroBasket U16 Παίδων

Η «χρυσή» φουρνιά

Και επειδή μιλάμε για αναπτυξιακές ηλικίες, όπου τα μετάλλια είναι καλό να έρχονται, όμως στο φινάλε δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο, αφού τα τουρνουά γίνονται για να πάρουν εμπειρίες τα παιδιά, τότε το ταλέντο των Ισπανών πιστοποιείται και διαφορετικά.

Σε τρία τουρνουά οι Ισπανοί είδαν παίκτη από την ομάδα τους να χρίζεται MVP της διοργάνωσης. Πρώτα ήταν ο Χουάν Νούνιεζ, ο οποίος πριν λίγες μέρες μετακόμισε από τη Ρεάλ στην Ουλμ, με την U20, για να ακολουθήσει ο Αλμάνσα τόσο στο MundoBasket U17, όσο και στο EuroBasket U18.

Τελευταίος χρονικά στη σειρά ήρθε ο Μάριο Σεντ - Σουπερί, που πόζαρε δίπλα στον Νεοκλή Αβδάλα ως μέλος της καλύτερης πεντάδας και ταυτόχρονα ως ο MVP της διοργάνωσης του EuroBasket U16.

Το μόνο που μένει να δούμε πλέον είναι αν οι Ισπανοί καταφέρουν ένα ιστορικό 8/8, αφού το τουρνουά του EuroBasket U16 των Κορασίδων είναι το τελευταίο που απομένει για το καλοκαίρι του 2022.

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα