Ιζάν Αλμάνσα: Ένας 17χρονος κρατάει στα χέρια του το μέλλον της Ισπανίας (vids)

Ιζάν Αλμάνσα: Ένας 17χρονος κρατάει στα χέρια του το μέλλον της Ισπανίας (vids)

Ιζάν Αλμάνσα: Ένας 17χρονος κρατάει στα χέρια του το μέλλον της Ισπανίας (vids)

bet365

Ο 17χρονος Ιζάν Αλμάνσα φαίνεται να βαστάει στα χέρια του το μέλλον ενός ολόκληρου έθνους. Αναδείχθηκε MVP σε δύο διαφορετικά τουρνουά, και το Gazzetta παρουσιάζει τον παίκτη φαινόμενο.

Το μέλλον της Ισπανίας είναι σε καλά χέρια. Αν και αυτά του Ιζάν Αλμάνσα είναι γεμάτα από μετάλλια και προσωπικά βραβεία, ο 17χρονος σέντερ, «προϊόν» της ακαδημίας Overtime Elite, αναμένεται να λάβει τη βαριά υποχρέωση να αποτελέσει τη νέα «κολόνα» της Εθνικής Ισπανίας τα επόμενα χρόνια.

Αλλά ποιος είναι ο 17χρονος Αλμάνσα, ο οποίος κατάφερε να πάρει δύο βραβεία MVP, σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις; Και μάλιστα στη μία ήταν στην πλευρά των ηττημένων!

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 η Ισπανία έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά γνώρισε την ήττα από τις ΗΠΑ. Στον τελικό μέτρησε 14 πόντους, 15 ριμπάουντ και PIR που έφτασε στο 19, αριθμοί αρκετοί για να τον αναδείξουν πολυτιμότερο.

Στο EuroBasket U18 που ακολούθησε και ο Αλμάνσα αγωνίστηκε χωρίς να πάρει ανάσα. Ακόμα ένας τελικός για την Ισπανία και αυτή τη φορά συνοδεύτηκε και από το χρυσό μετάλλιο (68-61 την οικοδέσποινα Τουρκία).

Ο 17χρονος σέντερ μέτρησε 14 πόντους, 15 ριμπάουντ (τα 5 επιθετικά), 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 4 φάουλ σε 31:33 στο παρκέ. Και έκλεψε τη δόξα από τον συμπαίκτη του και πρώτο σκόρερ του τελικού, Ραφαέλ Βιγιάρ (20π.).

Σε ολόκληρο το τουρνουά ο Αλμάνσα κατέγραψε 15.7 πόντους, 10.7 ριμπάουντ και 1.1 μπλοκ ανά αναμέτρηση.

Ο Αλμάνσα, το ποδόσφαιρο και η Elite

Ο Ιζάν Αλμάνσα γεννήθηκε στη Μούρθια, με τον μπαμπά του να του δίνει το μπασκετικό DNA. Ο Στιβ Χόρτον, επίσης σέντερ, φόρεσε τη φανέλα της Μούρθια και της Μπούργος, όταν ακόμη η τελευταία ήταν στη 2η κατηγορία.

Ο Αλμάνσα αμφιταλαντεύτηκε για λίγο ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Με το δεύτερο να τον κερδίζει. Όπως ήταν λογικό ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην ομάδα της πόλης του, της Μούρθια, προτού προσελκύσει άλλα μεγαλύτερα βλέμματα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης τον απέκτησε το 2019, αλλά τον κράτησε στο ρόστερ της μόνο για δύο χρόνια.

Τότε, ο Αλμάνζα αποφάσισε να πάρει το ρίσκο. Και να γίνει μέλος της ακαδημίας Overtime Elite. Ενός φιλόδοξου προγράμματος, το οποίο πληρώνει τους παίκτες τους - όπως θα έκανε σε επαγγελματίες - ενώ παράλληλα τους δίνει την ευκαιρία να σπουδάσουν. Και φυσικά να έχουν ανοικτή την πόρτα του NBA.

Η διπλή κατάκτηση του MVP ο Αλμάνζα πείστηκε ότι πήρε τη σωστή απόφαση. Και η Elite συνειδητοποιεί ότι η δουλειά που κάνει έχει αντίκρισμα. Σε όλα τα επίπεδα.

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα