Ελλάδα - Τουρκία: Έλειπε ο Giannis... χόρευε με ρεκόρ καριέρας ο Κώστας Αντετοκούνμπο (vids)

Ελλάδα - Τουρκία: Έλειπε ο Giannis... χόρευε με ρεκόρ καριέρας ο Κώστας Αντετοκούνμπο (vids)

Ελλάδα - Τουρκία: Έλειπε ο Giannis... χόρευε με ρεκόρ καριέρας ο Κώστας Αντετοκούνμπο (vids)

bet365

Το σόου του Κώστα Αντετοκούνμπο στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Τουρκία συνοδεύτηκε από εντυπωσιακά νούμερα και φυσικά με το προσωπικό του ρεκόρ καριέρας όσον αφορά τους πόντους στην Εθνική.

Στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά «Ακρόπολις» της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, ήταν η ώρα για τον Αντετοκούνμπο να λάμψει. Και αν ο Γιάννης δεν ήταν παρών, σκυτάλη πήρε ο Κώστας και έδωσε το δικό του σόου στο τελικό 89-80, όντας μάλιστα ο MVP της αναμέτρησης.

Ο σέντερ της Ελλάδας εκμεταλλεύτηκε το «κενό» που άφησε τόσο ο αδερφός του, όσο και ο Παπαγιάννης που δεν έχει μπει ακόμα στη δράση και πέτυχε ρεκόρ καριέρας με το εθνόσημο στο στήθος.

Οι 19 του πόντοι σε 31 λεπτά αποτελούν, φυσικά, την καλύτερη παραγωγική βραδιά του μετά τους 14 που σκόραρε κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο, πάλι στο «Ακρόπολις» το 2019, σε ένα παιχνίδι όμως που δεν είχε την ένταση αυτού με την Τουρκία, όπου χρειάστηκε να κοιτάξει παίκτες όπως ο Σενγκούν.

Το παιχνίδι φάνηκε, βέβαια, να του ταιριάζει από πολύ νωρίς, όταν χωρίς δισταγμό ευστόχησε σε τρίποντο, κάτι που του έδωσε την ψυχολογία για να καρφώσει τη μία μπάλα μετά την άλλη στην επίθεση. Ολοκλήρωσε με 8/11 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 13 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 4 επιθετικά, συνεπικουρούμενα από 2 κλεψίματα, μία ασίστ και ένα μπλοκ.

Μοναδικό ψεγάδι στη στατιστική του ήταν οι 0/4 βολές, ωστόσο ήταν παράγοντας στην πεντάδα που έκλεισε το παιχνίδι στο φινάλε και πέτυχε την ανατροπή. Μάλιστα με δική του άμυνα, που ακολουθήθηκε από ένα καλάθι και φάουλ στο transition η Ελλάδα πέρασε μπροστά με 75-74 και δεν ξανακοίταξε πίσω. Η σφραγίδα δε θα μπορούσε να μπει από άλλον, με το εμφατικό κάρφωμα για το 83-78, δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Εμφάνιση που σίγουρα κάνει τον Δημήτρη Ιτούδη να... τρίβει τα χέρια του, αφού η Εθνική χρειάζεται τον Κώστα, ώστε να έχει το περιθώριο ο Παπαγιάννης να ενταχθεί πιο ομαλά στην ομάδα στην περίπτωση που ξεπεράσει τον τραυματισμό του και συμπεριληφθεί στη 12άδα του EuroBasket.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα