Ελλάδα - Ισραήλ 75-67: Φουλάρει για μετάλλιο με εντυπωσιακό Αβδάλα η Εθνική Παίδων

Ελλάδα - Ισραήλ 75-67: Φουλάρει για μετάλλιο με εντυπωσιακό Αβδάλα η Εθνική Παίδων

bet365

Ούτε το Ισραήλ δεν κατάφερε να σταματήσει την εντυπωσιακή Εθνική Παίδων, που επικράτησε με 75-67 και κορυφαίο τον Αβδάλα, τσεκάροντας το εισιτήριό της για τον ημιτελικό του EuroBasket U16.

Τι και αν ο Λιοτόπουλος δεν αγωνίζεται από τη φάση των ομίλων και έπειτα. Τι και αν ο Αμπόσι παίζει τραυματίας. Η εκπληκτική Εθνική Παίδων του Βαγγέλη Ζιάγκου επικράτησε και του Ισραήλ με 75-67 και πήρε το εισιτήριο για την τελική τετράδα του EuroBasket U16.

Με τον εντυπωσιακό Νεοκλή Αβδάλα να είναι ο πρώτος σκόρερ (29 πόντου, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ) και όπλο την τρομερή άμυνα από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, η Ελλάδα επέστρεψε από το -12 και ετοιμάζεται πλέον για να αντιμετωπίσει την Λιθουανία στον ημιτελικό.

Ο Τσαχτσίρας προσέθεσε 13 πόντους για την Ελλάδα, ενώ για το Ισραήλ είχε 30 ο Σαράφ (με 10 ριμπάουντ) και 11 ο Μάγιερ.

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά κλειστό, με τις δύο ομάδες να είναι κρύες στο ξεκίνημα. Οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν 7-12 με ένα τρίποντο του Μαραγκουδάκη, όμως ο Σαράφ ξεκίνησε να βρίσκει ρυθμό και οι εναλλαγές στο σκορ έφεραν το Ισραήλ στο +4 (19-15) με το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Σκηνικό που σταδιακά άλλαζε, αφού δύο συνεχόμενα τρίποντα των Σαράφ και Μάγιερ εκτόξευσαν το σκορ στο 32-21 μετά από 15 λεπτά. Σε εκείνο το σημείο ο Αμπόσι έσφιξε τα δόντια και έγινα παράγοντας σε άμυνα και επίθεση. Οι βολές των Αβδάλα και Χαβούτσα διαμόρφωσαν το 37-33 του ημιχρόνου.

Με τον ίδιο τρόπο οι Ισραηλινοί βγήκαν και στο τρίτο δεκάλεπτο, με σκοπό να επιβληθούν από το τρίποντο. Ο Σαράφ δημιουργούσε, ο Μάγιερ σκόραρε και η διαφορά πήγε στους 12 (45-33) μετά από δύο λεπτά. Όμως ένα τρίποντο με step back του Αβδάλα και το καλάθι του Πατρίκη υπέγραψαν το 0-10 σερί των παικτών του Ζιάγκου, που πέρασαν μπροστά με 49-51, το οποίο με τον Αμπόσι μετατράπηκε σε 49-55.

Η άμυνα της Εθνικής έβαλε για τα καλά φρένο στο Ισραήλ και ένα τρίποντο του Μαραγκουδάκη διαμόρφωσε το 53-60 (στο 33'). Ο Αβδάλας αποτέλεσε το αντίπαλο δέος στο σκοράρισμα του Σαράφ. Έξι δικοί του πόντοι διαμόρφωσαν το 59-68 και στα τελευταία 2:30 αρκούσε απλώς η διαχείριση, αφού τα πόδια των Ισραηλινών ήταν πλέον... κομμένα.

Μάλιστα ένα μπλοκ του Αβδάλα στο transition, το οποίο ακολουθήθηκε από προσωπικό καλάθι που έφερε το 60-71, αποτέλεσε και τη χαριστική βολή. Ο χρόνος πια δεν έφτανε στο Ισραήλ, παρά το τετράποντο του Γιαΐρ στα τελευταία 24'' και οι παίκτες του Ζιάγκου πανηγύρισαν μία σπουδαία πρόκριση, έχοντας πλέον τα μάτια τους καρφωμένα στο μετάλλιο, αφού απέχουν μία νίκη επί της Λιθουανίας για τον τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 37-33, 52-55, 75-67

1

1

@Photo credits: FIBA
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα