Ελλάδα-Λετονία 84-62: Πρόκριση στα προημιτελικά για τη σαρωτική αλλά και... μισή Εθνική Παίδων

Γιώργος Κούβαρης
Ελλάδα-Λετονία 84-62: Πρόκριση στα προημιτελικά για τη σαρωτική αλλά και... μισή Εθνική Παίδων

bet365

Με... σπασμένα φρένα συνεχίζει η Εθνική ομάδα Παίδων, καθώς παρά τα προβλήματα, διέλυσε τη Λετονία με 84-62 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Eurobasket.

Τι κι αν η Εθνική Παίδων έχει αναγκαστεί να παίξει στο υπόλοιπο του Eurobasket χωρίς τον Λευτέρη Λιοτόπουλο. Τι κι αν τραυματίστηκε o Βενιαμίν Αμπόσι στο νοκ άουτ ματς στη φάση των «16».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε τις εντυπωσιακές και άκρως κυριαρχικές του εμφανίσεις, καθώς επικράτησε εύκολα της Λετονίας με 84-62 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Eurobasket U16, εκεί όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Σερβία-Ισραήλ.

Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι απολαυστική, είχε πλουραλισμό στην επίθεση, έπαιξε εξαιρετική άμυνα και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Λετονούς να φανούν -έστω- απειλητικοί. Η Εθνική μας πήρε τα ηνία του αγώνα από το πρώτο δεκάλεπτο (23-15) και παρά τον τραυματισμό του Αμπόσι (σ.σ. γύρισε τον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού) συνέχισε να πατάει το πόδι στο γκάζι μοιράζοντας το παιχνίδι σε όλους τους παίκτες.

Το ημίχρονο έκλεισε στο +17 (49-32) ύστερα από ένα φοβερό buzzer beater τρίποντο ψυχολογίας του Ροζακέα, ενώ ο δείκτης του σκορ ξεπέρασε τους 20 πόντους στην 3η περίοδο και έκτοτε το ματς αποτέλεσε... τυπική διαδικασία για την «γαλανόλευκη». Ο Μαραγκουδάκης ήταν και πάλι ο παίκτης... ορχήστρα της Εθνικής έχοντας 11 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλό ματς στη ρακέτα έκαναν οι Σπάρταλης (12π., 4ριμπ.), Πατρίκης (11π., 8ριμπ) και Τσαχτσίρας (8π., 6ριμπ.). Ο Αβδάλας δεν αγωνίστηκε πολύ (16:11) ωστόσο είχε 13 πόντους με 6/12 εντός παιδιάς.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 49-32, 65-45, 84-62

"""

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα