Ντανίλοβιτς: «Ο Μίλος άξιζε τις μεγαλύτερες τιμές, έπρεπε να λυθεί αλλιώς το πρόβλημα»!

Ντανίλοβιτς: «Ο Μίλος άξιζε τις μεγαλύτερες τιμές, έπρεπε να λυθεί αλλιώς το πρόβλημα»!

Ντανίλοβιτς: «Ο Μίλος άξιζε τις μεγαλύτερες τιμές, έπρεπε να λυθεί αλλιώς το πρόβλημα»!

bet365

Ο Σάσα Ντανίλοβιτς σχολίασε την απόφαση του Σβέτισλαβ Πέσιτς να «κόψει» τον Μίλος Τεόντοσιτς από την εθνική Σερβίας, εξηγώντας πως υπήρχε πιο αποδεκτός τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς έδωσε τις εξηγήσεις του για την απόφασή του να «κόψει» τον Μίλος Τεόντοσιτς από τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και το προσεχές EuroBasket, εξηγώντας πως δεν μπορούσε να προσφέρει στον γκαρντ της Βίρτους τον ρόλο και τη θέση που είχε στην εθνική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια.

Υπενθύμισε, δε πως «η ομάδα δεν αποτελείται από τους καλύτερους παίκτες, αλλά από αυτούς που δουλεύουν καλύτερα». Η απόφαση του Πέσιτς προκάλεσε θόρυβο τις προηγούμενες ημέρες στη Σερβία, με δεδομένο ότι πολλοί έκαναν λόγο για ασέβεια στο πρόσωπο του 35χρονου Τεόντοσιτς.

Εξάλλου ο Μίλος ήταν μέλος της εθνικής Σερβίας στις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες της, εν προκειμένω στο ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Από την πλευρά του, η παλιά δόξα του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ και πρόεδρος της ομοσπονδίας της Σερβίας, Σάσα Ντανίλοβιτς σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις λέγοντας: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ίσως έπρεπε να βρεθεί ένας πιο αποδεκτός τρόπος επίλυσης του προβλήματος. Αυτό είναι όλο. Στρέφομαι στο μέλλον και στο ότι θα είμαστε όλοι μαζί με την εθνική ομάδα της Σερβίας. Ας σταθούμε όλοι στο πλευρό αυτών των παιδιών. Είμαι σίγουρος για τους παίκτες και τη δουλειά του προπονητή Πέσιτς».

Και συνέχισε: «Μάλλον ήταν έκπληξη για τους παίκτες, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες εκπλήξεις. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα όμως ο Μίλος άξιζε τις μεγαλύτερες τιμές. Και αυτό δεν αμφισβητήθηκε ποτέ». Αυτό πρακτικά σημαίνει το τέλος του Τεόντοσιτς από την εθνική Σερβίας; «Θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο».

@Photo credits: FIBA
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα