Τανούλης: «Mε χαροποίησε που δεν πανηγύρισε κανείς»

Τανούλης: «Mε χαροποίησε που δεν πανηγύρισε κανείς»

Newsroom
Τανούλης: «Mε χαροποίησε που δεν πανηγύρισε κανείς»

bet365

Ο Γιώργος Τανούλης ήταν εξαιρετικός στη νίκη της Ελλάδας απέναντι στην Πορτογαλία αλλά όπως είπε μετά το τέλος, τον χαροποίησε το γεγονός που δεν πανηγύρισε κανείς συμπαίκτης του.

Η Ελλάδα σημείωσε την πρώτη της νίκη στο Eurobasket U20 κερδίζοντας την Πορτογαλία με 91-56, με τον φόργουορντ/σέντερ του Προμηθέα Πάτρας να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι έχοντας 27 πόντους με 11/11 δίποντα και 11 ριμπάουντ.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Τανούλης είπε ότι «είμαστε πολύ καλύτερα, γιατί ήταν κάτι το οποίο χρειαζόμασταν για να «ξεμπουκώσουμε», αλλά μέχρι εδώ. Δεν ενθουσιαζόμαστε, δεν αντιδρούμε ακραία», ενώ για την εξαιρετική του εμφάνιση, σχολίασε: «Ένιωθα καλά μέσα στο παιχνίδι και οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πολύ. Πήρα μπάλες, οι επιθέσεις περνούσαν από τα χέρια μου, μου βγήκε το παιχνίδι, αλλά το σημαντικότερο είναι πως βγήκε το παιχνίδι στην ομάδα και νικήσαμε. Μόνο έτσι φτάνεις σε νίκες».

Όσον αφορά το παιχνίδι είπε ότι «η αλήθεια είναι πως σε πολλά παιχνίδια βρισκόμαστε πίσω στο σκορ στην αρχή. Σήμερα όμως, παρά τη διαφορά νιώσαμε ότι μπορούσαμε να το γυρίσουμε. Δεν απογοητευτήκαμε καθόλου και παλέψαμε. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό ότι μετά από τις δύο ήττες καθίσαμε μόνοι μας κάτω και μιλήσαμε μόνοι μας, μεταξύ μας. Γίναμε ομάδα, παίξαμε πιο ομαδικά γενικότερα και ήταν το κλειδί, γιατί μόνο έτσι μπορείς να γυρίσεις ένα παιχνίδι».

Αναφορικά με αυτά που ζητάει ο ομοσπονδιακός προπονητής, τόνισε: «Σίγουρα είναι ένα μπάσκετ που ζητάει ο κόουτς, να παίζουμε σε υψηλούς ρυθμούς. Και πάλι όμως στα πρώτα λεπτά κάναμε αρκετά αμυντικά λάθη και θα πρέπει να το βρούμε αυτό. Πιστεύω ότι ακόμη δεν έχουμε δείξει τις πραγματικές μας δυνατότητες. Σήμερα πλησιάσαμε περισσότερο σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε».

Όσο για το γεγονός που τον χαροποίησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο; «Με χαροποίησε που κανείς δεν πανηγύρισε στα αποδυτήρια ούτε στο ελάχιστο. Δείχνει ότι ξέρουμε όλοι ότι αυτή η νίκη δεν σημαίνει τίποτα από μόνη της. Κάναμε το αυτονόητο. Όπως λέει ο κόουτς το τουρνουά ξεκινά από το επόμενο παιχνίδι. Μπορούμε να ανασυγκροτηθούμε λίγο σήμερα και αύριο που υπάρχει ρεπό για όλες τις ομάδες και να μπούμε στην τελική ευθεία. Αφού και οι τέσσερις ομάδες περνάνε στα χιαστί, το τουρνουά αρχίζει από τώρα, από τη φάση των νοκ άουτ! Και θα πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι και πιο συγκεντρωμένοι».

@Photo credits: FIBA
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα