Η τελευταία φορά του Κολοκυθά με την Εθνική ομάδα

Η τελευταία φορά του Κολοκυθά με την Εθνική ομάδα

bet365

Πριν από 49 χρόνια ο αείμνηστος Γιώργος Κολουθάς φορούσε για τελευταία φορά στην καριέρα του τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος.

Ήταν 4 Μαϊου 1971 όταν ο Γιώργος Κολοκυθάς «έγραφε» την τελευταία του «36άρα» με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο «μύτος» αποφάσισε να κρεμάσει τη φανέλα με το εθνόσημο...

Το Eurobasket ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Έσσεν της Δυτικής -τότε- Γερμανίας, όπου σκόπευε να πάρει μέρος στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση. Όμως η Εθνική ομάδα δεν τα κατάφερε στα προκριματικά του Λε Μαν, με τελικό απολογισμό μία νίκη και τρεις ήττες.

Ο αείμνηστος Κολοκυθάς ευτύχησε να πει «αντίο» στο νικηφόρο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κόντρα στην Σκωτία (111-72) με τα πρωτοσέλιδα της εποχής και δη αυτό της Αθλητικής Ηχούς, να γράφουν «επιτέλους νίκη!» Είχαν πρoηγηθεί οι τρεις ήττες από Ελβετία (89-90), Τσεχοσλοβακία (73-75) και Γαλλία (73-77) αν και άπαντες έκαναν λόγο για «σφαγή» της Εθνικής μας στους εν λόγω αγώνες από τη διαιτησία.

Ο Γιώργος Κολοκυθας ήταν ο πρώτος σκόρερ της γαλανόλευκης στο τουρνουά του Λε Μαν έχοντας πετύχει 104 πόντους, ήτοι 26 πόντους κατά μ.ο. Επίσης είχαν αγωνιστεί οι Σταμέλος (4π.), Τρόντζος (36π.), Ραφτόπουλος (36π.), Γκούμας (72π.), Γιαννουζάκος (4π.), Ιορδανίδης (51π.), Ιωαννίδης (2π.), Χριστοφόρου (30π.), Αλεξανδρής (2π.), Σισμανίδης (4π.), Κατσαφάδος (1π.)

Ο «μύτος» φόρεσε 90 φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας (από διάστημα 1962 έως και τον Μάιο του 1971) έχοντας 1.807 πόντους (20,1π., κατά μ.ο.)

 

Τελευταία Νέα