Κίνδυνος αποκλεισμού της Εθνικής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Κίνδυνος αποκλεισμού της Εθνικής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Κίνδυνος αποκλεισμού της Εθνικής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει ότι η FIBA και η ΔΟΕ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ματαίωσης προολυμπιακών τουρνουά που είναι προγραμματισμένα από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου. Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να δοθούν τα τέσσερα «εισιτήρια» βάσει της κατάταξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αν υιοθετηθεί, τότε η Ελλάδα θα μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, που πριν από λίγες ώρες χαρακτηρίστηκε επίσημα πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει προκαλέσει την απώλεια χιλιάδων ζωών, έχει αλλάξει την ζωή και την καθημερινότητα στα περισσότερα σημεία του πλανήτη και εσχάτως έχει βάλει προσωρινό «λουκέτο» και στον αθλητισμό.

Μετά την αναστολή των πρωταθλημάτων στο NBA, την Euroleague αλλά και στις διοργανώσεις της FIBA, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις παγκόσμιες ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων, όσον αφορά την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι προγραμματισμένοι από τις 24 Ιουλίου έως και τις 9 Αυγούστου στο Τόκιο.

Όπως γίνεται αντιληπτό το ζήτημα που έχει άμεση προτεραιότητα είναι η τύχη των προολυμπιακών τουρνουά που προηγούνται των αγώνων, με την ΔΟΕ σε συνεργασία με την FINA να έχει ήδη αναβάλλει τα αντίστοιχα στις γυναίκες (Τεργέστη) και τους άνδρες (Ρότερνταμ) στο πόλο.

Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αρχίσει τις διαβουλεύσεις και με την FIBA για την τύχη των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά, που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου σε τέσσερις πόλεις (στο Σπλιτ, στο Βελιγράδι, το Κάουνας και στην Βικτόρια του Καναδά, όπου θα παίξει η Ελλάδα).

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει το σενάριο να ματαιωθούν και τα τέσσερα τουρνουά και η πρόταση να δοθούν τα αντίστοιχα «εισιτήρια» στις ομάδες που είχαν την καλύτερη θέση στην κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε θα «επιβραβευτούν» οι ομάδες που τερμάτισαν αμέσως μετά από εκείνες που προκρίθηκαν βάσει των βασικών κριτηρίων πρόκρισης.

Σε περίπτωση που προκριθεί αυτή η λύση, τότε μετά την διοργανώτρια Ιαπωνία και των καλύτερων θέσεων για κάθε ηπειρωτική ζώνη (Αργεντινή και Ηνωμένες Πολιτείες από Αμερική, Ισπανία και Γαλλία από Ευρώπη, Νιγηρία από Αφρική, Ιράν από Ασία και την Αυστραλία από την Ωκεανία), οι τέσσερις εναπομείνασες ομάδες θα είναι η 5η Σερβία, η 6η Τσεχία, η 8η Πολωνία και η 9η Λιθουανία!

Αυτό σημαίνει ότι η 10η Ιταλία και η 11η Ελλάδα θα μείνουν έξω, όπως και η Ρωσία, η Γερμανία, και η Τουρκία που τερμάτισαν από την 18η θέση και κάτω, αλλά και η Κροατία με την Σλοβενία, που έχουν κερδίσει την συμμετοχή τους στο προολυμπιακό τουρνουά, βάσει του ranking της FIBA.

Οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί (γιατί υπάρχουν σκέψεις αλλά και προτάσεις που μπορούν να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα), άλλωστε ακόμη και η ίδια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, βρίσκεται υπό εξέταση, ωστόσο, το παραπάνω σενάριο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, στην περίπτωση που οι δύο αρμόδιοι φορείς αποφασίσουν την ματαίωση των προολυμπιακών τουρνουά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα