Μάλτση: «Οφείλουμε την πρόκριση σε εμάς και την Καλτσίδου» (vid)

Gazzetta team
Μάλτση: «Οφείλουμε την πρόκριση σε εμάς και την Καλτσίδου» (vid)

bet365

Μόνο την νίκη θέλει η Εβίνα Μάλτση κόντρα στο Ισραήλ (21/11, 17:00), για τις συμπαίκτριές της, αλλά και για το «αντίο» της Στέλλας Καλτσίδου.

Η αρχηγός της Εθνικής Γυναικών τόνισε αρχικά: «Είμαστε και θα είμαστε έτοιμες. Αυτή είναι η δουλειά μας. Έχουμε να κλείσουμε τις υποχρεώσεις μας, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, καθώς αύριο ολοκληρώνονται τα προκριματικά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, είμαστε μέσα στην πρόκριση και οφείλουμε να παίξουμε μπροστά στο κοινό μας και να το ικανοποιήσουμε και γι' αυτό θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Αναφορικά με τη δυσκολία που προκαλούν οι συνεχόμενοι αγώνες Σάββατο και Τετάρτη, είπε: «Είμαστε συνηθισμένες, συνήθως πανευρωπαϊκά, παγκόσμια πρωταθλήματα είναι μέρα-μέρα τα παιχνίδια. Τουλάχιστον όταν έχεις τρεις μέρες κενό να ξεκουραστείς και να προετοιμαστείς είναι ακόμα καλύτερο. Σίγουρα τα "παράθυρα" έχουν την ιδιαιτερότητα ότι σαν ομάδα δεν έχεις πολύ χρόνο, έχεις μόνο μία εβδομάδα στην οποία πρέπει να βρεθείς, να στηθείς και να κάνεις δυο αγώνες, αλλά η ομάδα μας έχει αυτή την εμπειρία σε βάθος χρόνων και νομίζω ότι δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό».

Για τον αυριανό αγώνα με το Ισραήλ σχολίασε: «Σίγουρα θέλουμε μόνο νίκη για πάρα πολλούς λόγους. Σίγουρα γιατί ποτέ κάτι δεν έχει τελειώσει μέχρι και τυπικά να τελειώσει. Οφείλουμε να κερδίσουμε ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι. Θέλουμε να παίξουμε μπροστά στο κοινό μας και να του χαρίσουμε στιγμές χαράς, ένα θετικό αποτέλεσμα. Έχουμε την αποχώρηση της Στέλλας Καλτσίδου που το οφείλουμε και σε αυτήν και φυσικά και στους εαυτούς μας. Είμαστε εθνική ομάδα και μας αρέσει να κερδίζουμε».

Για το αν υπάρχει πίεση για το αυριανό παιχνίδι, ανέφερε: «Δεν υπάρχουν παιχνίδια χωρίς πίεση, πουθενά, ειδικά για εμάς. Είμαστε μια ομάδα χωρίς σταρ, έχουμε πολλές καινούριες μικρές παίκτριες που ακολουθούν, πρέπει να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι να δείχνουμε ποιοι είμαστε, να παίζουμε το καλύτερο δυνατό μπάσκετ και παίζουμε κάθε παιχνίδι με σκοπό να κερδίσουμε».

Για την παρουσία του κόσμου δήλωσε: «Το πολύ ευχάριστο είναι ότι πέρυσι ο κόσμος της Κοζάνης μας αγκάλιασε, το γήπεδο είναι γεμάτο. Ευελπιστούμε ότι και αύριο ότι το γήπεδο θα γεμίσει. Είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι ο κόσμος, είναι όντως ο έκτος παίκτης. Περιμένουμε να έρθει ο κόσμος, να μας δει από κοντά, να μας στηρίξει και μαζί όλοι να καταφέρουμε να κερδίσουμε για την Ελλάδα μας».

Για τους κινδύνους που κρύβει ο αντίπαλος κατέληξε: «Το Ισραήλ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Δεν νομίζω ότι είμαστε καλύτεροι από αυτούς ή ότι αυτοί είναι καλύτεροι από εμάς. Είμαστε ισοδύναμες ως ομάδες. Έχουν κι αυτές το ίδιο στυλ παιχνιδιού με εμάς. Η διαφορετικότητα είναι ότι έχουν μια νατουραλιζέ Αμερικανίδα η όποια όντως κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι τους, μπορεί να παίξει μέσα κι έξω, είναι πολύ επικίνδυνη παίκτρια και είναι αυτή που ουσιαστικά τους έχει ανεβάσει επίπεδο. Τους ξέρουμε και από το πρώτο παιχνίδι. Θέλει πολύ προσοχή το ματς, πρέπει να πάρεις τακτική, δεν μπορούμε να χάσουμε συγκέντρωση. Νομίζω θα είναι ένα ντέρμπι».

 

Τελευταία Νέα