Κορέα: Η ομάδας της... μιας παίκτριας! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Κορέα: Η ομάδας της... μιας παίκτριας! (pics & vids)

bet365

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Κορέα (25/09, 15:30, ΕΡΤ2) στον αγώνα-τελικό του Α' Ομίλου του World Cup και το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ της αντιπάλου.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Το παιχνίδι με την Νότιο Κορέα είναι πολύ σημαντικό για την Εθνική Γυναικών, καθώς η «γαλανόλευκη» χρειάζεται μόνο τη νίκη, για να περάσει στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δυστυχώς, δεν μπόρεσε να «τελειώσει» νωρίτερα το θέμα «πρόκριση», αφού ηττήθηκε από την Γαλλία στις λεπτομέρειες.

Έτσι, τώρα «κυνηγά» αποκλειστικά το καλό αποτέλεσμα, το οποίο θέλουν και οι αντίπαλες, αφού έχουν επίσης δύο ήττες στον όμιλο.

Το μπάσκετ της Κορέας μπορεί να... μπερδέψει λίγο τις διεθνείς μας, αλλά το «καλό» είναι πως ο προπονητής Moonkyu Lee... ξεθέωσε τις βασικές του παίκτριες στους δύο προηγούμενους αγώνες, όσον αφορά τα λεπτά που πάτησαν στο παρκέ. Μάλιστα, η Hyejin Park «έγραψε» 40λεπτο στο ματς με τον Καναδά!

Τα βλέμματα όλα τραβά πάνω της η Ji Su Park! Το «αστέρι» της Κορέας προέρχεται από την πρώτη του θητεία στο WNBA και τις Las Vegas Aces. Και μπορεί καλά καλά αγγλικά να μη μιλάει ακόμη, αλλά από μπάσκετ, άλλο τίποτα!

Όλοι ανεξαιρέτως συζητούν για το ταλέντο της και η Κορέα στηρίζει πάρα πολύ το παιχνίδι της σε εκείνη. Η 18χρονη, που είναι η μοναδική σέντερ για την ομάδα της, μέτρησε κόντρα στη Γαλλία 15 πόντους και 9 ριμπάουντ και ενάντια στον Καναδά 23 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη (!) συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού την πρώτη της εμφάνιση την έκανε μόλις στα 14 της!

Η Leeseul Kang αξίζει προσοχή, καθώς έχει 15.5 πόντους μέσο όρο στα δύο ματς του ομίλου και διακρίνεται για το καλό της σουτ. Hyejin Park (6.0π., 7.0ασ.) και Danbi Kim (6.5π., 2.0ασ.) είναι κυρίως υπεύθυνες για την δημιουργία φάσεων.

Το σίγουρο είναι πως η Κορέα θα παλέψει πολύ στο ματς με την Ελλάδα, καθώς έχει να βρεθεί αρκετά χρόνια σε καλή θέση στο θεσμό. Τελευταία φορά που βρέθηκαν ψηλά στην κατάταξη ήταν το 2004, όταν και τερμάτισαν στην 4η θέση.

Το ρόστερ
1. Hana Park - Samsung Blue Minx (1.76, γκαρντ, 28)
2. Jihyun Park - Soongeui Girl's High School (1.80, φόργουορντ, 18)
3. Leeseul Kang - KEB HANAbank (1.80, φόργουορντ, 24)
5. Sungyoung Sim - Sim Sung Young (1.65, γκαρντ, 25)
6. Eunsil Choi - Woori bank Wibee (1.83, φόργουορντ, 24)
7. Hyejin Park - Woori bank Wibee (1.78, γκαρντ, 28)
9. Jieun Baek - KEB HANAbank (1.77, φόργουορντ, 30)
10. Danbi Kim - Shinhan Bank S-birds (1.80, φόργουορντ, 28)
11. Yung Hui Lim - Woori bank Wibee (1.78, γκαρντ, 38)
13. Jung Eun Kim - Woori bank Wibee (1.80, φόργουορντ, 31)
19. Ji Su Park - Las Vegas Aces (1.92, σέντερ, 18)
35. Han Byul Kim - Samsunglife Blueminx (1.78, γκαρντ, 31)

Προπονητής: Moonkyu Lee
Βοηθός Προπονητή: Sook Rye Ha

 

Τελευταία Νέα