Τσικλήρας: «Συνοχή στην άμυνα, προσήλωση στην επίθεση»

Τσικλήρας: «Συνοχή στην άμυνα, προσήλωση στην επίθεση»

Gazzetta team
Τσικλήρας: «Συνοχή στην άμυνα, προσήλωση στην επίθεση»

bet365

Το μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής Άγγελος Τσίκληρας έκανε έναν απολογισμό των αγώνων της εθνικής Γυναικών.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ

Ο Άγγελος Τσικλήρας αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία που παρουσίασε η ομάδα, αλλά και στο τι θα πρέπει να διορθωθεί τις επόμενες ημέρες.

Αρχικά ο βοηθός προπονητής της εθνικής Γυναικών μίλησε για τους αγώνες με Πουέρτο Ρίκο και Ισπανία, «Στο τουρνουά στην Ισπανία πήραμε πολλά θετικά στοιχεία και παρουσιάσαμε δείγματα γραφής που μας χαρακτήριζαν και πέρυσι, όπως για παράδειγμα η ομαδικότητα, παρά τις απουσίες που είχαμε. Την πρώτη μέρα απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, μια ομάδα με ίδια χαρακτηριστικά με μας, δείξαμε προσήλωση στο πλάνο που είχαμε καταστρώσει με αποτέλεσμα να έρθει η νίκη. Στη συνέχεια παίξαμε με την Ισπανία, την πρωταθλήτρια Ευρώπης και μιας εκ των κορυφαίων ομάδων του κόσμου. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Δημιουργήσαμε προβληματισμό στην ισπανική εθνική ομάδα, ενώ η δική μας, από την πλευρά της, έβγαλε ωριμότητα στο παιχνίδι της παρά την πίεση που δέχτηκε. Εχουμε ακόμα ακόμα περίπου 10 ημέρες μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου. Μεσολαβούν δύο νέα φιλικά που μπορούμε να διορθώσουμε τις ατέλειες».

Σε ότι αφορά σε ποιους τομείς θα πρέπει να δουλέψει η Εθνική από εδώ και στο εξής είπε: «Όλα τα κορίτσια δίνουν το 100% ως τώρα στην προετοιμασία. Κάποια πράγματα ωστόσο, όπως η συνοχή στην άμυνα και η προσήλωση στο πλάνο της επίθεσης θα πρέπει να τα δούμε ακόμα περισσότερο στις ημέρες που έχουμε μπροστά μας. Είναι στοιχεία τα οποία αν τα δουλέψουμε σε μεγάλο βαθμό έχουμε πιθανότητες για κάτι καλό».

Τέλος στο τι νέο θα παρουσιάσει στο παιχνίδι της η Εθνική υποστήριξε: «Χαρακτηριστικό της ομάδας μας είναι η ομοιογένεια, το πάθος στην άμυνα και η ενέργεια που βγάζει στο γήπεδο. Το νέο που θα δούμε είναι κάποια διαφορετικά πράγματα στην άμυνα και ένα πιο γρήγορο στυλ παιχνιδιού στην επίθεση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα