«Δεν υπάρχει Γιάννης, υπάρχει Εθνική Ομάδα»!

«Δεν υπάρχει Γιάννης, υπάρχει Εθνική Ομάδα»!

Κάτια Πετροπούλου
«Δεν υπάρχει Γιάννης, υπάρχει Εθνική Ομάδα»!

bet365

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μιλάει στο gazzetta.gr και σχολιάζει για πρώτη φορά την απουσία του αδερφού του, Γιάννη, από το Eurobasket, ενώ εξηγεί και την κίνησή του να βγει στο παρκέ του ΟΑΚΑ, μετά το ματς με την Σερβία, και να σουτάρει βολές.

Το πόσο δεμένοι είναι ο Θανάσης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά και όλη η οικογένεια, είναι κάτι που είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με το μπάσκετ κι έχουν παρακολουθήσει την πορεία τους.

Ο ένας δεν μπορεί χωρίς τον άλλον, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ο «Greek Freak» έχει αναφέρει πως ο 24χρονος αδερφός του είναι ο συνδετικός κρίκος της οικογένειας και αυτός που την κρατάει ενωμένη.

Με το τέλος του αγώνα με την Σερβία, στο φινάλε του τουρνουά «Ακρόπολις», η πρώτη ερώτηση που έκανε ο Θανάσης στον κόσμο που ήταν έξω από τα αποδυτήρια της Εθνικής Ομάδας ήταν: «Ξέρετε που είναι ο Γιάννης; Τον έχετε δει;». Αφού κάποιοι τον κατεύθυναν και τον βρήκε, τον πήρε στο παρκέ του ΟΑΚΑ και άρχισαν να βαράνε βολές.

Φυσικά ο Giannis έσπευσε να... συμπαρασταθεί στον αδερφό του, που είχε χάσει τις δύο βολές που μπορεί να οδηγούσαν στην παράταση το ματς με τους «Πλάβι», και τον βοήθησε στην... μίνι προπόνηση, ενώ μικρά παιδιά περιφέρονταν τριγύρω τους.

Το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, ωστόσο, θα είναι «μόνο» του - θεωρητικά πάντα - στα παρκέ της Φινλανδίας και την Κωνστατινούπολης για το Eurobasket, καθώς δεν θα έχει μαζί του τον «partner in crime», αφού οι ενοχλήσεις στο πόδι του τον ανάγκασαν να αποσύρει την συμμετοχή του από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Θανάσης σχολίασε για πρώτη φορά την απουσία του αδερφού του από την ευρωπαϊκή διοργάνωση, μιλώντας στο gazzetta.gr, και απόλυτα συνειδητοποιημένος, τόνισε πως η Εθνική είναι η ύψιστη τιμή για έναν αθλητή και είναι πάνω από πρόσωπα.

«Θα σου απαντήσω έτσι ακριβώς, όπως θα σου απαντούσε ο αδερφός μου. Θα έλεγε "δεν υπάρχει Γιάννης, υπάρχει Εθνική Ομάδα". Όπως και δεν υπάρχουν και όλοι οι παίκτες που έχουν περάσει από την Εθνική. Με την έννοια ότι αυτή η Ομάδα είναι πάνω από όλους! Εμείς απλά είμαστε εδώ να βοηθήσουμε, δεν υπάρχει κανένας άλλος και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Ο διεθνής φόργουορντ είναι ένας από τους παίκτες που χαρακτηρίζεται για την αθλητικότητά του, προσδίδει ενέργεια στην «γαλανόλευκη» όταν μπαίνει στο παρκέ και είναι εμφανές πως... σκυλιάζει για κάθε κατοχή, είτε παίξει για ένα λεπτό, είτε για πέντε είτε για δεκαπέντε! Το γεγονός πως αποφάσισε να... αυτοτιμωρηθεί μετά την αναμέτρηση με την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, δείχνει την «δίψα» που έχει για βελτίωση, αλλά και το πείσμα που διαθέτει για να γίνει καλύτερος. Ο ίδιος σχολίασε: «Δεν ήταν τόσο πείσμα. Περισσότερο ψυχολογικό ήταν το θέμα. Ακόμα και να έβαζα τις βολές, το ίδιο θα έκανα. Έτσι ένιωσα μετά το ματς, έτσι έπραξα. Ήθελα να νιώσω καλά. Ήθελα να πάω να βαρέσω 20 βολές, να βάλω και τις 20 και να φύγω».

 

Τελευταία Νέα