ΕΣΑΚΕ: Η... ευελιξία που ζήτησε ο Άρης και η νέα προθεσμία για τα δικαιολογητικά

Gazzetta team
ΕΣΑΚΕ: Η... ευελιξία που ζήτησε ο Άρης και η νέα προθεσμία για τα δικαιολογητικά

bet365

Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, η ΚΑΕ Άρης ζήτησε ευελιξία σε ό,τι αφορά τις ποινές για την παραβίαση διακανονισμών παλαιότερων χρεών ενώ δόθηκε νέα παράταση για τα δικαιολογητικά συμμετοχής στην Basket League ως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στη συνεδρίαση των εκπροσώπων των ομάδων της Basket League ορίστηκε, μεταξύ άλλων μια πρώτη ημερομηνία αναφορικά στην έναρξη της σεζόν 2020/21 (10 Οκτωβρίου), αποφασίστηκε να πέσει μια ομάδα στην Α2 και να προβιβαστούν δυο ενώ η διοργανώτρια αρχή βρίσκεται σε αναζήτηση κεντρικού χορηγού αντί της ΕΚΟ.

Η κατάσταση στην Basket League παραμένει ρευστή, με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα (αποχωρήσεις ομάδων, τηλεοπτικά, κεντρικός χορηγός) και προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε το σημερινό Δ.Σ., κατά τη διάρκεια του οποίου η πλευρά του Άρη ζήτησε μια ευελιξία σε ό,τι αφορά τις ποινές για την παραβίαση διακανονισμών παλαιότερων χρεών, η οποία εν τέλει δεν έγινε αποδεκτή.

Κατά τα άλλα, δόθηκε νέα παράταση για τα δικαιολογητικά συμμετοχής ως τις 15 Σεπτεμβρίου, από τη στιγμή που στις αρχές του ίδιου μήνα θα ψηφιστεί ο Νόμος και θα ενταχθούν τα κριτήρια που αφορούν την έξτρα εγγυητική επιστολή ύψους 140.000 ευρώ και τη δεσμευτική για την ΕΕΑ προαδειοδότηση της ανεξάρτητης επιτροπής του ΕΣΑΚΕ.

Με την ειδική, ανεξάρτητη επιτροπή θα ελέγχεται το πόσο φερέγγυες είναι οι ομάδες τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να διαχειρίζεται, εφόσον απαιτηθεί το ειδικό ταμείο, που θα κατατίθενται τα χρήματα των εγγυητικών επιταγών.

 

Τελευταία Νέα