Όταν ο Δαυίδ νικά και πάλι τον Γολιάθ (;)

Όταν ο Δαυίδ νικά και πάλι τον Γολιάθ (;)

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας καταγράφει τα δεδομένα στην υπόθεση των εκλογών της ΕΟΚ, που πλέον εξελίσσεται σε προσωπικό θρίαμβο του «ισόβιου» προέδρου της, Γιώργου Βασιλακόπουλου απέναντι στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κύβος ερρίφθη αρχικά το φθινόπωρο του 2019, όταν η σχετική τροπολογία που πέρασε το υφυπουργείο Αθλητισμού, επέβαλε ηλικιακό περιορισμό για τον αριθμό θητειών, το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι των παραγόντων που ασχολούνται με τις αθλητικές ομοσπονδίες.

Οι αρχαιότεροι παράγοντες των αθλητικών ομοσπονδιών κατήγγειλαν την τροπολογία ως «φωτογραφική» για τα πρόσωπα που διοικούν επί σειρά ετών τα αθλήματα στην Ελλάδα, με τον επί 3,5 δεκαετίες «ισχυρό άνδρα» του ελληνικού μπάσκετ, να είναι ίσως ο κορυφαίος εξ' αυτών.

Ο λόγος για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, που μπορεί πλέον να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στις «στοιχειωμένες» – όπως εξελίσσονται – εκλογές της ΕΟΚ (η μόνη ομοσπονδία που παραμένει «ακέφαλη» και στην οποία δεν έχουν γίνει οι προβλεπόμενες αρχαιρεσίες), αλλά χάρη στην τεράστια πολιτική του εμπειρία αλλά και την απαραίτητη... τεχνογνωσία του, έχει εξελιχθεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή και μέχρι τώρα θριαμβευτή των εξελίξεων.

Πρωταγωνιστής, γιατί στην ουσία είναι ο άνθρωπος που εξακολουθεί να κινεί, άκρως αποτελεσματικά, τα νήματα χωρίς να εκτίθεται και θριαμβευτής, γιατί κανείς έως τώρα δεν μπορεί να τον κουνήσει από την καρέκλα του!

Σ' αυτό το σημείο, βέβαια, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε και τον παράγοντα της πανδημίας, τον οποίο εκμεταλλεύτηκε άψογα και χωρίς τον οποίο δεν θα είχε την δυνατότητα να “καθοδηγήσει” τις εξελίξεις.

Κοινώς, αν οι επιδημιολογικές συνθήκες το ευνοούσαν, οι εκλογές θα είχαν γίνει είτε μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου του 2020, είτε, αν δεν υπήρχε το παρατεταμένο lock-down, που διήρκεσε σχεδόν 6 μήνες, από τα τέλη του περασμένου Φλεβάρη μέχρι τα τέλη του περασμένου Μάρτη.

Η μεγάλη επιτυχία του 82χρονου παράγοντα, όμως, έγκειται στο ότι κατόρθωσε να αξιοποιήσει με αριστουργηματικό τρόπο όλα τα δεδομένα και να δημιουργήσει με άψογο τρόπο τις «συμμαχίες» του, ώστε, όχι μόνο να μην πληγεί από την έκπτωση της διοίκησής του, αλλά να αποκτήσει και την πλειοψηφία στο προσωρινό Δ.Σ. που ορίστηκε από το Πρωτοδικείο!

Με αυτόν τρόπο, έχει στην πράξη πάρει μία ηχηρή «εκδίκηση» από την Πολιτεία, που τον «εκπαραθύρωσε», παραμένει ο απόλυτος ρυθμιστής του «παιχνιδιού» και πλέον απέχει λίγες μέρες από το να οργανώσει τις αρχαιρεσίες στο γήπεδο της Λεωφόρου και υπό τις συνθήκες (ψηφοφορία με φυσική παρουσία), που μάλλον δεν ευνοούν την μεγάλη προσέλευση των σωματείων.

Γιατί είναι ένα μεγάλο ερώτημα, πόσοι εκπρόσωποι από τα συνολικά 359 σωματεία που εδρεύουν εκτός νομού Αττικής (109 ανήκουν στην ΕΣΚΑ και 44 στην ΕΣΚΑΝΑ) και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, θα ταξιδέψουν από το ερχόμενο Σάββατο (29/05) στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Κυριακής (30/05, 11.00), που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις κερκίδες ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου και αναμένεται να προκαλέσει συγχρωτισμό 300-600 ατόμων;

Η λογική λέει ότι το ποσοστό συμμετοχής θα πρέπει να υπολογίζεται περίπου στο 50% (στην καλύτερη περίπτωση), δηλαδή σε περίπου 250-260 από τα 512 σωματεία . Αν αυτό δεν είναι θρίαμβος για την πλευρά της απερχόμενης διοίκησης, που στηρίζει την υποψηφιότητα του Άγγελου Παπανικολάου, τότε τι είναι;

Κι αν κάποιος δεν μπορεί να τον αντιληφθεί, ας πάμε και παρακάτω. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει αντίθετη άποψη από την Πολιτική Προστασία για την διεξαγωγή της Γ.Σ. και της εκλογικής διαδικασίας, όπως σας την περιγράψαμε παραπάνω, τότε μην εκπλαγείτε καθόλου αν η «επόμενη μέρα» του ελληνικού μπάσκετ περιλαμβάνει μακροσκελείς δικαστικές διαμάχες για την εγκυρότητα των εκλογών και της διοίκησης που θα προκύψει...

Μέχρι τότε, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Αριστείδης Γολέμης και ο Τάκης Τσαγκρώνης θα παραμένουν στα γραφεία τους, είτε ως μέλη της προσωρινής διοίκησης είτε ως έμμισθοι σύμβουλοι ενός προσωρινού αλλά «νόμιμου» προέδρου.

Τόσο καθολική είναι η επικράτησή τους απέναντι στην Πολιτεία... Tο ότι παραμονές της εκλογικής διαδικασίας, ο υφυπουργός Αθλητισμού έφτασε στο σημείο να καταγγέλλει την ΕΟΚ για παραπλάνηση δικαιοσύνης τα λέει όλα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αυγενάκης καταγγέλλει την ΕΟΚ για παραπλάνηση της δικαιοσύνης

ΕΟΚ: Το Πρωτοδικείο δεν άλλαξε τη σύνθεση της προσωρινής διοίκησης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!